Tabahkan hati umie

As Salam..

Hari ni masih ade kerajinan nk update blog nie...

Semalam umie gi check up..sebenarnye tarikh check up umie 5/1/2017....tak tau cmne, umie mati2 ingat tarikh check up 11/1/2017 means hari nie...hahaha...tp hari isnin 9/1/2017 nurse kk dah call tnye kenapa tak dtg 5 hb hari tu? umie bgtau ingtkan 11/1...huhu...so nurse bg tarikh check up baru semalam 10/1/2017..n alhamdulillah bos umie pun tk de kt opis semalam...so lega cikit la nk tinggal pejabat...

semlm dpt tahu hasil ujian minum air gula pada 30/12 thn lepas..alhamdulillah umie tk kene diabetes lagi...n nurse bgtau 28 weeks nnt kene minum air gula sekali lagi..mintak2 la umie still tak ke diabetes lagi...kali nie pun berat naik 1 kg dlm mase 1 bln..bg umie normal lagi...skrg si kecik dlm perut umie dah bergerak2 mmg terase dah...berdenyut2 je dia..aktif sungguh....so next appointment umie nurse bg lagi 2 minggu..sbbnye hb umie low...dari 11 ke 10..emmmm so kene makan ubat dgn betul, kaffein kene kurang or mmg tak leh minum lgsg...

Ok, kisah anak2 umie plak, sblm nie umie penah cite dlm entry sebelum nie, yg anak2 umie sorg2 sakit...so adik, batuk makin teruk...kecian dia, nk tido tak boleh..kt taska mcm mane la kan..ble tnye cikgu, dia ckp ok je...tkut ble malam je dia batuk teruk...selsema plak asyik meleleh je..kecian adik...mlm td umie gigih gak mencari ubat herba mujarab..sebelum nie umie try tak bape menjd sbb tu la umie peram je ubat tu, smpai tak tau dah ke mana...umie just guna ubat herba je tuk adik kalo adik batuk n sesema...n alhamdulillah adik serasi...lepas ubat tu dah hilg kemana, umie try la guna viks je..emmmm cmtu gak...sbb tu umie nk try balik ubat herba mujarab tu...2 kali umie sapu, ble batuk adik mesti muntah kahak..byk gak....lega hati umie....lepas nie malam2 adik kene tido sebelah umie je la...

mlm td plak, si abang demam balik...suhu 38...n mimpi sampai bercakap2..kecian abang...pg td bangunkan dia ingat tk yah gi sekolah la...tp suami kte nnt baik la tu ble kt sekolah..emmm mmg pun..umie baru je tanye cikgu td, n cikgu cakap abang ok je....alhamdulillah lega hati umie...

Ya Allah, berikan aku dan suamiku kesabaran yang cukup kuat untuk membesarkan anak2...

Doakan kami sekeluarga sentiasa sihat dan bahagia ye kawan2...hehe


Tiada ulasan: