Minum air Gula

As Salam,

Bila terasa rajin, kte update blog ye!!!

Pagi jumaat 30/12/2016, kene minum air gula..usia kandungan dah masuk 18 minggu...Allah cepatnye rase...dah alang2 kami ke klinik, sekali la gi bawak si nisa ke klinik..masuk rinie dah dekat seminggu lebih bahagian leher dia sakit..emm macam alergik tu..memula aku rase mybe kene gatal2 dari serangga ke nyamuk ke..so dia garu..ade la 2 3 bintik mcm tu...dia bila start mengamuk, dia akan garu tengkuk dia tu..lama2 aku pun tak sedar, luka dah makin besar...ktorg cuba gak tahan, letak ubat, bedak supaya luka tu mengering..tp makin worst plak...emmm,  semalam ingatkan nk bawak dia ke klinik, tp tak sempat sbb husband kene gi keje plak..so kami decide pg nie bawak dia jumpa doktor terus..pagi2 dia bgn, aku tgk area tengkuk tu dah mengering..tk de air dah...alhamdulillah...lega sgt2...kadang2 rase gatal tu la yg buatkan tidur malam si nisa terganggu...dlm nk minum susu tu, bertahan gak rase gatal2..aduiiii..kecian dia~ 

lepas aku selesai minum air gula, kali nie aku dpt minum air gula berperisa limau..heheee ok la nasib tak termuntah...so result kene tggu 11/1/2016 utk next check up pregnancy nnti...hope sgt jgn la ade kencing manis...aminnn...

so bile dah selesai part aku, tinggal tunggu giliran nisa plak jumpa doktor...ble jumpa doktor, doktor ckp nie mybe enzima, aku nafikan la...sbb aku rase nie berpunca dari ruam, or gatal2 je...sefaham aku kalo enzima,  bkn tengkuk je, part2 lain pun mesti ade kan? ble dia tgk luka kt tengkuk tu, dia cakap skrg dlm proses healing, dia akan bagi cream pelembab untuk legakan gatal, n sediakan permukaan yg lembab untuk kulit tu membaik dan menghalang bakteria or kuman terkene balik kt tempat yg sama...ok..mudah2an nisa cepat sembuh...kecian tgk bby kalo sakit nie...kte rase tak sedap hati plak....

ok la..nnti kte smbung lagi ye.....

#semlm first time rase bby tendang2..ade la dlm 2 3 kali...hehe cepat nye anak umie membesar...syukur ya Allah...atas anugerah ini...

Tiada ulasan: