5 month!!!

As Salam,

Hye peeps!!! mood rinie 50 50..biasa la pagi2 kan...hehe..

Ok, pg yg sejup nie, aku nk update kisah si nisa...Hari nie 11/5/2016, genap la usia nisa 5 bulan..alhamdulillah Allah sentiasa lindungi nisa ble umie jauh dari dia..syukur pada Allah SWT nisa sentiasa sihat..walaupun kadang2 sesema n batuk, tp cepat je recover; sbb aku percaya air susu ibu itu lah penawar dan ubat nye...

Progress terbaru, nisa dah pandai mengekek, pandai beno bermain, bagi la ape pun dia main je..hehehe..dan yg paling terbaru, dia dah mula meniarap...bangun tido, ngs kejap, n terus meniarap...pengasuh bagi tau, ble meniarap dia akan diam je...senang jg nisa, janji perut kenyang sudah!!!

Aku ade baca statement seseorg sama ada di fb or google, kenyataan tu bgitau, if anak dah pandai meniarap, dah pandai tegakkan kepala, n dah mula menunjukkan minat nk mkn ble tgk org makan, so dah boleh la bg makan...kadang2 aku tgk kecian sgt..nk bagi awal tp takut jd pape...nk kenalkan dia dgn puri buah2an n sayur2an tp ade sikit masalah dalam penyediaannya..huhu..serba salah jadi nye...kalo ikutkan kata doktor private, sejak bby dah masuk usia 5 bulan dah boleh perkenalkan dia dengan makanan...tp nnt ble dah makan, air susu kurang minum..huhu,,,, sedih!!!

ok la bos nk gi meeting nie,,haha!!! da~~

Tiada ulasan: