Suasana Baru

As Salam,
 
Hai Peeps,
 
Alhamdulillah rase syukur tak terhingga buat Pencipta kita, kerana dengan rahmat dan izinNya aku kembali bekerja semula but in a new environment..pada mulanye agak kekok. Eh lupa plak nk bgtau, aku mula start naik keje 7/3/2016 (Isnin). Naik2 keje terus kene masuk bahagian lain..dlu kt jabatan tak la rase berat sgt..suasana kerja lebih santai..staff tak ramai..sonok sgt! tp kt tempat baru nie, staff ramai..semua pt2 aku tak perlu kenal sgt, sbb pegawai pentadbiran kta aku perlu deal dengan ketua unit je..korang bygkan kta sini ade 5 unit..fiuhhh byk gak tu..berbanding tempat kerja lama dlu..walaubagaimanapun, this is my new life, new chapter, so I must follow the flow..insyaAllah semuanye akan baik2 saja...aminn..
 
Hari nie dah masuk 10/3/2016, means dah 4 hari aku bekerja, masih lagi tercari2 rentak nk susun jadual lepas balik kerja..mana nk siapkan makan mlm, mana nk susukan anak, mana nk basuh baju, mana kemas2 barang tuk esok, mana nk gosok baju aku n anak2..wahh byk nye keje...tp so far semua ok lagi..cume tido mlm kurang...sbbnye si kecik nk menyusu malam2...mengempeng je..hehe...terasa sgt mase aku dgn dia tk cukup...yang bagus nye sejak dok ngan pengasuh nie, dia baik sgt..perut kenyang je diam main sorang2 dgn play map nye..tk cm sblm nie, asyik nk di pegang je..syukur Allah mudahkan semuanya..
 
Skrg nie rutin aku di pejabat, setiap jam 10/10.30 pg, 1.00 tghr n 4/4.30 ptg akan mengepam..
mmg Allah mudahkan segalanya lah aku cakap 100% sbbnye aku dpt satu bilik..so ble nk mengepam aku just tutup pintu n kunci...aku pam kejap je dlm 30-35 minit..n hasilnye mmg cukup utk bekalan bby esok harinye...seronok bukan main lagi ble balik rumah tgk susu2 tu semua...rase penat berbaloi dengan hasilnye...syukur Ya Allah...aku tak tau pun susu kalo anak tak minum leh dpt byk tu..tk mcm kt rumah..ble pam dpt sikit mybe sbb bby tak nyusu direct...so kte tau hasilnye ble dah pam...

ok la, kte stop dlu..rinie ade jamuan yang bahagian lama buat untuk aku dan bos..mintak2 la diorg tak suruh aku bgi ucapan.hehe

nk setepek.....=)
 
 
Da..
 
 



2 ulasan:

ima_muz berkata...

weh bestnye tempat baru dpat bilik...aku nak mintak tukar la..kot2 dapat tempat besar mcm ko...hahaha...

Tomoyo@Zura berkata...

haha try la mintak tukar, aku nie pun sbb ikut bos ke tempat baru...alhamdulillah nie semua rezeki anak aku..mmg Allah mudahkan urusan aku nk pam susu...heheeee