Sedikit Coretan

As Salam...

Hye Peeps!!!

Rinie baru ade mood nk update story mory kt blog nie...mgu lepas 3 hari aku MC; sakit mata..aku tak tau mane dpt penyakit tu balik..alhamdulillah anak2 n suami tak berjangkit pun...sblm2 nie kte tau sakit mata nie boleh berjangkit kalo org lain dok pandang mata kite kan? tp semua tu tanggapan yang salah..sbbnye doktor yang merawat aku cakap sakit mata nie boleh berjangkit if air dari mata yang sakit tu disapu pada mata orang lain, so sakit mata tu boleh berjangkit..n aku mmg jaga kebersihan, cuci tangan kalo nk pegg baby, n tisu yang aku guna tuk lap air mata tu cepat2 aku buang kt tong sampah, supaya anak2 nk pegang..

Minggu nie baru start keje balik..dan sgt la heaven coz seminggu nie bos berkursus di INTAN, Bukit Kiara...kursus A-Leap..if bos aku lulus kursus nie, boleh la naik pangkat ke Jusa C plak..dan akan gi berkursus selama sebulan..wahhh sgt2 heaven hokeh!!

Kurang lebih dari 2  minggu, insyaAllah kami sekeluarga termasuk famili aku, akan terbang ke Medan, Indonesia..kali nie bukan sekadar nk bercuti tp lebih kepada hari bahagia adik bujang aku! Tahniah buat dia, tak lama lagi nk jdi laki orang dah..hope sgt perangaiii busuk dia leh berubah ble dah kawin nnti...aminnn.....mcm2 persiapan dah buat.tp semua urusan pak sedara aku yg settle kan semua.termasuk hantaran dan urusan bertunang dlu..dan bakal menantu n adik ipar aku bkn orang lain, dari sedara mara sendiri.dan semoga ikatan pernikahanan ni kekal smpai akhir usia mereka nnti...amin amin amin Ya Allah...

Sekarang yang mengganggu aku, cmne la nnti si nisa nie..aku harap sgt dia ok tak meragam ble gi sana...yek la..baby nie kan susah cikit nk merasa selesa kt tempat2 baru..n aku berdoa pada Allah semoga perjalanan kami nnti ok n smooth je..amin...

Doakan kami selamat pergi dan selamat kembali  yek!

Da---


Tiada ulasan: