6Bulan

As Salam,

Ok rinie ade hati nk update kt blog..nak update pun kene ade mood tau! hehe 


My Pregnancy dah masuk 6 bulan lebih..alhamdulillah, last scan detail di Hospital Putrajaya pada 20/8/2015 ritu, baby sehat dan aktif. Doktor bagitau mengikut scan tu, bby ok tak de masalah, pertumbuhan pun mengikut minggu yang sepatutnya. Dan ape yang surprise kan kami berdua, secara tak sengaja doktor dah termaklumkan jantina baby..heheeee kami ingatkan biar lah rahsia..tp doktor dah tersebut, n itu semua adalah andaian ape yg dia tgk, tak semestinya betul kan? jadi kami nk keep secret je la..2 2 pun kami terima asalkan baby sehat je... =)

Insya Allah ble kandungan nk masuk 7 bulan nnti, kami decide nk buat 3D/4D scan..hehe tak penah2 buat..2 2 anak kami just 2D je..kecian kan? tp tak pe la...kali nie kami nk buat 3D/4D plak, leh bawak kakak n adik sekali..mesti diorg teruja tgk bby dlm perut umie...heheee sbb 2 2 dah paham...tambahan lagi si kakak...

Kalo korang nk tau, smpai hari ni kami tak bli pape lagi barang2 untuk baby..tp ade la servey itu ini..insyaAllah ble dah masuk 7 bulan ke atas nnti baru nk prepare barang aku n bby...semoga Allah mudahkan semuanya nnti...n hope sgt bby kali nie keluar 40 minggu ke atas...mcm adik dlu..natural je..semoga Allah perkenankan doa umie nie..aminn...

Sebenarnya, anak ke tiga nie rase keterujaan tu sama macm anak pertama, yek la dah 4 tahun tak merasa mengandung n bersalin tu balik..so mmg teruja plus takut...tp biasa la tu, nak tak nak kene byk bersabar n redha..n kene terima seadanya..pregnant kali nie umie tak kene kencing manis di awal kehamilan...tp still kene buat ujian gula tu ble dah masuk 7 bulan nnti...mintak2 la pregnant yg ke 3 nie, tk kene kencing manis..makan pun kurang bkn la cm kakak n adik dlu...kali nie suka makan buah jambu batu..n oren...tp mostly buah-buahan la makanan yang paling best buat umie..=)

Now, berat bby dan 700gram..berat aku plak dah 64kg...perghhh terasa gemuk sgt.hahaaaa....kene kembali fit nie lepas bersalin nnti...haha azam terlebih kali nie..mcm2 nk capai..semoga umie diberi ketabahan untuk capai target2 tu balik..amin amin ya rabbal alamin...

Ok la...stay cute! Da~


Tiada ulasan: