6Bulan

As Salam,

Ok rinie ade hati nk update kt blog..nak update pun kene ade mood tau! hehe 


My Pregnancy dah masuk 6 bulan lebih..alhamdulillah, last scan detail di Hospital Putrajaya pada 20/8/2015 ritu, baby sehat dan aktif. Doktor bagitau mengikut scan tu, bby ok tak de masalah, pertumbuhan pun mengikut minggu yang sepatutnya. Dan ape yang surprise kan kami berdua, secara tak sengaja doktor dah termaklumkan jantina baby..heheeee kami ingatkan biar lah rahsia..tp doktor dah tersebut, n itu semua adalah andaian ape yg dia tgk, tak semestinya betul kan? jadi kami nk keep secret je la..2 2 pun kami terima asalkan baby sehat je... =)

Insya Allah ble kandungan nk masuk 7 bulan nnti, kami decide nk buat 3D/4D scan..hehe tak penah2 buat..2 2 anak kami just 2D je..kecian kan? tp tak pe la...kali nie kami nk buat 3D/4D plak, leh bawak kakak n adik sekali..mesti diorg teruja tgk bby dlm perut umie...heheee sbb 2 2 dah paham...tambahan lagi si kakak...

Kalo korang nk tau, smpai hari ni kami tak bli pape lagi barang2 untuk baby..tp ade la servey itu ini..insyaAllah ble dah masuk 7 bulan ke atas nnti baru nk prepare barang aku n bby...semoga Allah mudahkan semuanya nnti...n hope sgt bby kali nie keluar 40 minggu ke atas...mcm adik dlu..natural je..semoga Allah perkenankan doa umie nie..aminn...

Sebenarnya, anak ke tiga nie rase keterujaan tu sama macm anak pertama, yek la dah 4 tahun tak merasa mengandung n bersalin tu balik..so mmg teruja plus takut...tp biasa la tu, nak tak nak kene byk bersabar n redha..n kene terima seadanya..pregnant kali nie umie tak kene kencing manis di awal kehamilan...tp still kene buat ujian gula tu ble dah masuk 7 bulan nnti...mintak2 la pregnant yg ke 3 nie, tk kene kencing manis..makan pun kurang bkn la cm kakak n adik dlu...kali nie suka makan buah jambu batu..n oren...tp mostly buah-buahan la makanan yang paling best buat umie..=)

Now, berat bby dan 700gram..berat aku plak dah 64kg...perghhh terasa gemuk sgt.hahaaaa....kene kembali fit nie lepas bersalin nnti...haha azam terlebih kali nie..mcm2 nk capai..semoga umie diberi ketabahan untuk capai target2 tu balik..amin amin ya rabbal alamin...

Ok la...stay cute! Da~


Kursus Profesionalisme Setiausaha Pejabat di Bentong, Pahang

As Salam,

Kembali bertugas.

Alhamdulillah dah dpt 8 hari berkursus, so tinggal lagi 2 hari je nak cukupkan 10 hari KPI untuk tahun ini...semoga Allah mudahkan urusan aku nk dptkan 2 hari kursus nie sblm aku bersalin. Walaupun masih berbaki 3 bulan lagi seblm bby nak kuar, tp kalo dpt settle kan awal2 tak la memeningkan kepala nnti...

Kursus kali nie under pengurusan KPT. Alhamdulillah nama terpilih untuk hadir..mmg kalo boleh tk nk gi kursus luar dari bangunan opis, tp nk buat cmne, dh masuk bulan 8 tp bilangan hari berkursus baru 5 hari..daripada kene hantar hari kerja, baik hujung minggu. Memang takdir Allah, minggu nk gi kursus tu suami bercuti. Alhamdulillah.. So far, kursus kali nie bg aku tak la pack sgt..biasa2 je..more to santai je..baju pun bebas. Leh pakai jeans lagi..tp mak buyung mmg tak leh la nk pakai jeans.

Hotel ini jauh dari bandar. Mmg nampak hutan je la. Line fon maxis mmg tk de. tp nasib ade wifi dlm bilik n dewan kuliah. dpt whatapp je la ngn suami. bg aku ok la dari terputus hubungan cmtu je kan. at least hal rumah aku tau. Risau sbb dah lama tk jauh dari keluarga.

Malam sabtu, ade barbeque. Dlm jadual mmg tk de, so pakai je la baju ape2 yg ade. Mase makan2 tu, setiap kumpulan kene buat persembahan, semua nye base on lagu "Sakitnya Tuh Di Sini". Hahaaa macam2 gaye la ade..n kami mmg tak sangka, kumpulan kami dpt jadi juara..bayangkan kami practise hanya 1 jam je..time tu la nk buat kariografi nye, nk susun n macam2 la..mybe nie rezeki 2 mak buyung kot, kami menang..n juara karaoke pun aku n partner aku menang..kih3...lawak3..dan disebabkan group kami bolot hadiah juara untuk 2 2 kategori pada malam tu, kami dpt nombor 2 juara keseluruhan. Best sgt!! mmg tak sangka..

Kesimpulannya, kursus nie byk input yg aku dpt untuk diaplikasikan dlm kerja harian aku kt opis. InsyaAllah semoga ianya berterusan. Amin~


2 orang dari kiri tu bukan group kami, diorg urusetia..hehe

=)

Partner gelek, partner sebilik aku..hahaaaa

Gambar para peserta bersama fasi2 

Lepas diumumkan sebagai juara kategori group...

Da~




6th Anniversary

AsSalam...

Alhamdulillah hari nie genap 6 tahun kami bergelar suami isteri..dengan kehadiran sepasang cahayamata penyeri hidup kami ber2....tak sngka pejam celik pejam celik dah masuk tahun ke 6...aku mengaku, kehidupan kami lepas 5 tahun baru la terasa selesa dan jadi terbiasa..tk mcm mula2 dlu..ade je tak kene...alhamdulillah lama kelamaan semua itu org kta alah bisa tegal biasa..kalo salah seorg tak ade, rase tak biasa..ade je tak kene, tak lengkap rasenya...

InsyaAllah hujung tahun nie plak kami dah jdi ber5..semoga semuanye berjalan lancar..

**ttb ade org potong mood..k bye!

Trip Family ke Langkawi

As Salam...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri..Still dalam mood raye ke semua? hehe..mood raye aku dah habis..now mood keje la plak...

Asyik bercuti ke hulu ke hilir...

2 Minggu lepas kami sekeluarga bercuti ke Pulau Langkawi. Tercpai hajat mak aku nk berjalan ke sana..sejak aku lahir smpai la hari tu, baru la hajat dia tercapai..syukur aku dpt gak bawak mak kesana....Ktorg bercuti ke P.Langkawi pun sbb nk bawak bapak saudara aku sekeluarga dari Indonesia berjalan2 kt Malaysia..yg sempat bawak pun langkawi je la..nk bawak KL dah tk sempat mandangkan aku n suami bekerja..lagi pun diorg bercuti 2 minggu je kt sini...insyaAllah next time ye!

Kami menginap di Apartment, Pekan Kuah..kenderaan (Van Urvan) dan tempat penginapan aku dah mintak kawan arrange kan..alhamdulillah puas hati..senang kalo ade kwn yg dok sana..hehe...
Tempat yg sempat kami jenguh, Pantai Chenang, Dataran Helang, Pekan Kuah, Underwater World, Beras Terbakar n last sempat la ke Makam Mahsuri. Dapat basuh kaki dari telaga mahsuri...sejuk je airnye..heheee

Seronok sekali sekala dpt bawak mak abah berjalan nun smpai ke hjg semenanjung tu...kalo kami tak rush nk balik ritu, dpt la singgah di Padang Besar..huhu tah bila la dpt gi sana lagi....hehe walaupun badan penat, ditambah sesema dan batuk yg tak kurang2 aku redah je...

Ble balik ke putrajaya, si kakak demam on off on off plus batuk n sesema..mane taknye, bangun pagi kt apartment tu, terus serang kolam mandi..huhu mmg demam la....nasib la si adik sehat.....

Gmbar aku upload cikit je iek? hehe dlm fb pun tak sempat nk upload..sabar je la..