Serba Sikit Kehidupan

Assalamualaikum,

Hai Semua,

Esok hari gaji! alhamdulillah, Allah cukupkan jugak belanja kami untuk bulan ini...Syukur....

Rinie bos dah kembali bertugas, tapi untuk sehari je..keh3..esok kembali tak de di opis, sbb nye beliau bercuti..Esok petang plak, ade rehearsal untuk Penerimaan Anugerah Pekerja Cemerlang...hope semuanye berjalan lancar nnti..amenn....

Semlm berkursus di PICC..buat mase nie dpt lah 2 hari berkursus..So, kene cari lagi 8 hari hokeh?! aduiii....sengkak perut ble pk pasal kursus nie tiap2 tahun..tp ape nk buat, kene buat gak ler...semoga Allah mudahkan urusan nk settle kan kursus2  nie..seblm hujung tahun..amennn...

Kandungan dah masuk 7 minggu hari nie..alhamdulillah masih diberi kesihatan tubuh badan serta larat untuk bekerja...Masuk je 7 minggu, baru la rase loya tu dah tak de..kalo tak, mesti nk mkn untuk hilangkan rase kurang selesa kt mulut tu..aku mmg tak vomiting untuk pregnant kali nie, cume loya yg teramat dan rase kurang selesa kt perut je..pening2 n rase tak sedap badan..tu je la...kali nie rase mengandung kureng best skit berbanding anak2 yg dlu..mybe Allah nk aku rase plak kot simptom2 yang lain dari yang lain...hehe papepun aku bersyukur..

Mengandung kali nie lebih cikit, sbbnye encik suami sgt2 prihatin dan sgt2 baik hati hokeh? dari kerja yg biasa aku buat, dia dah buat untuk kurangkan kerja2 aku...alhamdulillah..TQ syg...cume bab memasak kt rumah, aku tak boleh hindar kene buat walaupun dlm keadaan yang malas ya ampun tu....hehee...

aku dah start consume acid folid, walaupun bukan ubat dari doktor or klinik, just bedal acid folid dari shaklee tu..ini adalah lebihan dari ubat yang encik suami ambil sbb nk kurangkan/pupuskan resdung dlu...so aku la tukang perabih ubat2 tu semua..nasib ade fungsi untuk kdgn kali nie..

memula mmg malas nk gi check my pregnancy kt klinik swasta...walaupun keinginan tu mmg memuncak untuk tgk insan comel in my tummy, tp terpaksa tunda sbb nk kasi beso skit..tk lah kene berulang2 kali dok scan je kan? heheee..si kakak plak, terlebih excited.ble gi mana2 nmpk bby mula dia cakp, " umie, bby la...comel je.." hahaaa tah cmne la nnti ble si kakak dpt bby, jgn buat cm anak patung sudah...kih3..

Susu pun dah start minum..kali nie aku choose plak susu EnfaMama..tak nk la try Anmum cm dlu..aku nie kan ade sejarah kencing manis, so pregnant kali  nie kene pantau supaya tk terkene kencing manis lagi..kalo tak seksa ckit la kene ambik darah manjang..aduhh! pasnie, beras kene tukar..kene makan beras tajmahal untuk org kencing manis tu..tkpela janji makan kan? 

Insya Allah petang nie nk gi scan bby la..risau plak ble pk sebarang kemungkinan kan? at least dpt tahu dia ok kt dalam tu, baru lega hati umie...

Da....

Tiada ulasan: