Do My Best For Them

Assalamualaikum...

Susahnye jadi ibu bapa nie kan? mcm2 benda nk pikir pasal anak2..bkn dari satu benda je, segala benda kene pikir..

semua mak ayah ade aim diorg sendiri...kte yang akan mencorakkan anak2 kte..mcm mana kte nk corak tu semua terpulang pada kte..ble anak2 dah besar, kte bertanggungjawab sepenuhnye ape yang jd pada anak2 tu nnti...

sekarang dah masuk bulan 3 tahun 2015...sejak kakak ke sekolah, aku tak nampak sebarang perubahan dalam diri dia..emm baca doa ape tah lagi..ble pk balik, anak2 tak salah, cikgu2 tak salah..anak2 jd mcm tu semua salah mak ayah..yup! kali nie mmg aku tuding jari pda diri sendiri la..ape yang aku buat selama ini? itu la yg jd pd anak2 aku sekarang..manja kan sgt? cuma suami yg tegas dgn anak2..

cume anak2 aku agak pndai kalo bercakap dlm bahasa inggeris..itu je yg aku nmpak..so itu la yg aku didik smpai sekarang...

sebenarnya kesedaran untuk hal2 lain itu baru timbul minggu lepas..hahaa teruk kan? ble tersebut pda suami, tentang satu family nie..mom dia mmg suri rumah sepenuh masa..suami business man..ade 2 orang puteri...sorang 7 thun sorang lagi 5 tahun...bab speaking mmg meletops!! si kakak sgt2 kreatif, suka melukis n mewarna even gi shopping, makan..senang ckp 12 jam melukis n mewarna...n melukis mmg pandai la..aku sendiri pun tk reti lukis gitu...hehe mcm2 aktiviti di rumah yg diorg buat..cube korang searching blog thepinkstiletto...anak dia sejak dari 2 tahun dh pandai bace buku..

so berpunca dari situ, baru la tersedar yang anak aku nie mmg tk pndai lgsg membaca..sedih! tp aku tak salah kan dia..ini mmg salah aku 100% sbb tak ajar dia..so skrg nie aku dah start ajar dia walaupun tak la kene mengadap dia je 24 jam, tp aku cube 15 org 30 minit untuk ajar dia mengeja n kenal words...ok la suami ajar mengeja bm, aku bi n mukadam...aku nk tgk progress dia secepat mana untuk dia start bace story book...

kwn2 doakan aku berjaya didik anak2 aku k! si adik pun dah pandai bunyi2 vowel...syukur!! semoga aku terus di beri kesihatan yg baik untuk mase depan anak2..amennn

gambar baru keluar oven!! hahaaa muka agak penat cikit..biasa la umie yang penuh dgn tanggungjawab..ceh!


Tiada ulasan: