Sejenak cerita di petang hari..

As Salam,

Hye semua...

Minggu depan genap 2 bulan adik ke taska....progress demi progress umie nampak sepanjang nk ke 2 bulan nie..alhamdulillah adik dah makin sonok ke sekolah..walaupun pagi2 mmg susah nk suruh dia mandi...huhu..terpaksa umie angkat smpai ke dlm bilik air..baru leh mandikan adik...tp time mandi tu nangis kemain lagi...

Sepanjang dlm keta umie nk anta adik ke taska, umie saje je sebut tentang taska...ble dengar nye perkataan taska tu adik mesti geleng kepala n say no! huhu umie terus cari akal mcm mana nk buat adik keluar dari kereta nnti...risau meraung tk nak keluar je nnti..tp alhamdulillah adik dah tau ble smpai parking tu..so adik redha je berjalan smbil bawak bantal busuk n botol susu..skrg nie dah bawak car kecik dia..huhu nsib cikgu bagi...beg mmg tk nk bawak, umie la yg kene bawakkan selalu..

cikgu ckp skrg adik asyik menyanyi je..ble suruh belajar, adik tetap menyanyi smpaikan cikgu kene sebut "Stop Ariff" heheee..kecian cikgu kene layan mcm2 perangai adik..dlu cikgu ckp adik tak nk berkawan n pendiam, now cikgu siap kene Stop adik plak..hahaaa lawak ble dgr cikgu bercerita...tp hati umie lega...sekurang2nya ank umie tak mcm dlu lagi...

Cerita tadi, adik dah faham ble masuk taska kene bukak kasut, n kene masuk kelas n ambik kerusi sendiri n duduk..bantal busuk serah pd cikgu..heheeee...syg adik sgt2...



Tiada ulasan: