Sakit Mata

As Salam....

Alhamdulillah najmi ariff dah ok ble ke taska..tk mcm dlu lagi..perubahan tu umie nampak dari hari ke hari..sbb umie yang hantar adik tiap2 pagi...sebulan genap adik dah tak memberontak lagi, tak nk ke taska..ble keta smpai ke pejabat umie, umie tgk adik relax je..cm redha n paham umie kene keje n adik kene ke taska...ble turun dari keta, still mintak dukung lagi..emm umie redha kan je la..sbb nk pujuk n tenang kan adik smpai ke pintu taska...memula adik still menangis tp tak melalak or memberontak tk nk masuk taska..tp hanya air mata yang mengalir tanda mmg adik sedih sgt...

lepas cikgu ambik adik n letak dlm kelas, adik dah tak ngs lagi..umie tgk adik dah mula bercakap dgn cikgu kan? alhamdulillah lega sgt hati umie...si kakak pun sama..ble  hantar ke sekolah dah tak menangis or temenung lagi...siap lambai abie lagi kan? syukur pda Allah dah lembutkan hati anak2 umie untuk gi sekolah...semoga anak2 umie lepas nie tekun n fokus ble cikgu ajar..semoga ilmu tu smpai pd anak2 umie....

Minggu nie ble hantar adik ke taska, adik dah tk nk dukung time berjalan ke taska..menonong sorang2 tnpa bimbing tangan umie...alhamdulillah...baru umie nmpk, anak umie dah besar rupanya..=')

Hari nie plak, adik tk ke sekolah..sbbnya sakit mata..aiyooo...kalo betul sakit mata, mmg kami semua bakal di jangkiti..huhu....sebenarnya hari ahad lagi umie tgk tahi mata adik dah  byk..tk penah2 jadi cmtu..tp mata tak merah lagi..so hari isnin umie still hantar adik ke taska macm biasa...tp ble balik dari taska, umie tgk mata adik dah start berair n byk tahi mata...emmm umie dah dpt duga, mmg adik sakit mata..sbbnye mata dah start merah2..bkn sebelah tp dua dua belah...hari nie kte akan gi klinik jumpa doktor n ambik ubat ok? semoga ank umie baik2 aje...=)




Tiada ulasan: