Sejenak cerita di petang hari..

As Salam,

Hye semua...

Minggu depan genap 2 bulan adik ke taska....progress demi progress umie nampak sepanjang nk ke 2 bulan nie..alhamdulillah adik dah makin sonok ke sekolah..walaupun pagi2 mmg susah nk suruh dia mandi...huhu..terpaksa umie angkat smpai ke dlm bilik air..baru leh mandikan adik...tp time mandi tu nangis kemain lagi...

Sepanjang dlm keta umie nk anta adik ke taska, umie saje je sebut tentang taska...ble dengar nye perkataan taska tu adik mesti geleng kepala n say no! huhu umie terus cari akal mcm mana nk buat adik keluar dari kereta nnti...risau meraung tk nak keluar je nnti..tp alhamdulillah adik dah tau ble smpai parking tu..so adik redha je berjalan smbil bawak bantal busuk n botol susu..skrg nie dah bawak car kecik dia..huhu nsib cikgu bagi...beg mmg tk nk bawak, umie la yg kene bawakkan selalu..

cikgu ckp skrg adik asyik menyanyi je..ble suruh belajar, adik tetap menyanyi smpaikan cikgu kene sebut "Stop Ariff" heheee..kecian cikgu kene layan mcm2 perangai adik..dlu cikgu ckp adik tak nk berkawan n pendiam, now cikgu siap kene Stop adik plak..hahaaa lawak ble dgr cikgu bercerita...tp hati umie lega...sekurang2nya ank umie tak mcm dlu lagi...

Cerita tadi, adik dah faham ble masuk taska kene bukak kasut, n kene masuk kelas n ambik kerusi sendiri n duduk..bantal busuk serah pd cikgu..heheeee...syg adik sgt2...



Kembali Bekerja

As Salam,

Hye All...

Alhamdulillah masih diberi kesihatan oleh NYa untuk meneruskan hidup sampai ke saat ini....

Semlm dah start masuk keje balik, walaupun mata masih merah2 cikit..tp abaikan je la....asalkan tahi mata tak bertepek2 lagi..haip! 

Semalam hantar anak bujang ke taska balik, mula menangis tp still lagi nk masuk kelas..alhamdulillah Allah mudahkan jalan aku untuk hantar adik ke taska balik....

pagi nie plak kena hantar anak dara n anak bujang ke sekolah masing2...start keluar umah 7.15 pagi..syukur Allah masih mudahkan jalan aku n selamat sampai ke pejabat n thumb print jam 7.52 pagi...

Semlm rasa agak payau sikit la...dengan sesema yg mula nk menjdi tp rinie dah tak de!!! Yey!!! Tq Allah..

Nak tambah satu azam lagi la tuk tahun 2015 nie, nk jdi seorang isteri dan umie yg LEBIH prihatin pda suami dan anak2...terasa selama nie tak bagi cukup prihatin tu pd suami dan anak2...emmm tah la.....

k la rinie ade audit keselamatan..aiyoooo kementerian nie mmg tak leh lari dengan audit iek? 



cuti panjang yg tak dijangka...

As salam...Hye semua...

sonoknye ble pikir tentang cuti kan? sape tk suka bercuti ape lagi kalo bagi mereka2 yg dah berkeluarga dan ade anak2..mmg bercuti menjadi salah satu acara yang terbaik utk bersama suami dan anak2 tercinta..tempat? depends laa...

4 me? cukup la bercuti kan umah je..hahaaa cm tak best kan? tp kami ade aktiviti cuti kami sendiri..bukan lepak je kt umah, tido n besarkan badan je iek? tambahan plak astro kami dah down grade..cukup la basic home je..byr mahai2 tp tak de mase nk tgk/mengadap tb je baik tak payah..

so cuti kali nie aku manfaatkan dengan mengemas rumah..sebenarnye aku dpt cuti 3 hari bermula semalam smpai la hari rabu..nmpknya lepas chinese new year baru aku masuk keje balik..waaaaa ini semua sbb aku sakit mata!!!! tkpe2 sakit2 pun ade hikmah..

next entry baru aku update gambar after renovate ok geng? just short entry untuk hari ni...insyaAllah dlm seminggu lebih nye ktorg akan dpt buat bilik belajar n bermain untuk anak2...semoga semua nye berhasil nnti...da~


Sakit Mata

As Salam....

Alhamdulillah najmi ariff dah ok ble ke taska..tk mcm dlu lagi..perubahan tu umie nampak dari hari ke hari..sbb umie yang hantar adik tiap2 pagi...sebulan genap adik dah tak memberontak lagi, tak nk ke taska..ble keta smpai ke pejabat umie, umie tgk adik relax je..cm redha n paham umie kene keje n adik kene ke taska...ble turun dari keta, still mintak dukung lagi..emm umie redha kan je la..sbb nk pujuk n tenang kan adik smpai ke pintu taska...memula adik still menangis tp tak melalak or memberontak tk nk masuk taska..tp hanya air mata yang mengalir tanda mmg adik sedih sgt...

lepas cikgu ambik adik n letak dlm kelas, adik dah tak ngs lagi..umie tgk adik dah mula bercakap dgn cikgu kan? alhamdulillah lega sgt hati umie...si kakak pun sama..ble  hantar ke sekolah dah tak menangis or temenung lagi...siap lambai abie lagi kan? syukur pda Allah dah lembutkan hati anak2 umie untuk gi sekolah...semoga anak2 umie lepas nie tekun n fokus ble cikgu ajar..semoga ilmu tu smpai pd anak2 umie....

Minggu nie ble hantar adik ke taska, adik dah tk nk dukung time berjalan ke taska..menonong sorang2 tnpa bimbing tangan umie...alhamdulillah...baru umie nmpk, anak umie dah besar rupanya..=')

Hari nie plak, adik tk ke sekolah..sbbnya sakit mata..aiyooo...kalo betul sakit mata, mmg kami semua bakal di jangkiti..huhu....sebenarnya hari ahad lagi umie tgk tahi mata adik dah  byk..tk penah2 jadi cmtu..tp mata tak merah lagi..so hari isnin umie still hantar adik ke taska macm biasa...tp ble balik dari taska, umie tgk mata adik dah start berair n byk tahi mata...emmm umie dah dpt duga, mmg adik sakit mata..sbbnye mata dah start merah2..bkn sebelah tp dua dua belah...hari nie kte akan gi klinik jumpa doktor n ambik ubat ok? semoga ank umie baik2 aje...=)




Genap Sebulan

As Salam,

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik adik dah sebulan ke taska rupenya..heheeee

Masuk je hari nie, dia dah tak mengamuk lagi..n dah faham pagi2 bangun mandi n siap2 nk ke sekolah...walaupun nampak agak berat hati, namun ble sampai ke taska tak mengamuk macm dlu2...hanya air mata je masih meleleh..heheeee...lepas tu dah ok..lega sgt hati umie nie...semlam mase umie nk ambik adik, saje la mengintai dia dlu..hehe rupenya dia main sorang2..berpusing2 smbil menyanyi..rupe2nya dia syok menyanyi lagu "bapaku pulang dari kota....pon pon pon" tang pon pon pon tu yg suka tgk..muncung panjang kemain..hehee adik2....tp still sebutan ke laut.....hahahaaaa....

Semlm cikgu pesan suh bawak gambar famili..tak tau la nk buat ape..heheee..semangat si adik keluar rumah bawak gambar tu...smpi naik keta dia suh simpan..lepas tu pakai topi n spek..hahaaa lagak macm nk gi berjalan..ble kte dah benti kt opis umie meleleh air mata smbil bukak topi n spek..kecian plak...peneman setia hanya botol susu n bantal busuk..heheee 

tkpe la at least tak melalak mcm dlu....kalo tak haru biru beb!!!! umie la yg jenuh nk dukung...dah la badan kemain semangat...fuhhhh!!!

Rinie bos tak de, plus mood tgh baik...hahaaa mmg hari ni hari paling gembira buat aku....Terima kasih Allah atas kegembiraan ini....=)