Majlis PPTS Bersama IPTS Zon Sarawak - 28 Okt 2014

As Salam,

Hye Peeps!!!

Alhamdulillah msih diberi kesempatan untuk update blog..mcm biasa, time bos takde je aku update blog nie..kih3..kali nie bos gi bercuti ke LONDON,..emmm sonokkan kalo byk duit...=)

Minggu nie, aku ditugaskan untuk jadi AJK jemputan untuk majlis kpm bersama ipts di zon sarawak..nie zon ke dua terakhir untuk tahun 2014. Penutup nye di Kuala Lumpur 8 Nov 2014 nnti...Insya Allah, kalo tk de ape2 aku nk terlibat sama dlm program nie..bkn selalu kan?

Jom layan serba sedikit pic aku mase kt Kuching tu...





 Nie la hotel di mana aku beradu n majlis tersebut akan dijalankan..
not bad hotel nie...facilities mmg superb..even dlm bilik air pun ade telefon..kih3..tp service kureng...tk efisien..tu je yg dpt aku conclude pasai Hotel Grand Margherita nie...



 nie antara aktiviti aku day 1....sempat makan mee kolok lagi tu.. mee kolok nie yg tersedap katanya..tp mmg aku habis la mkn mee nie..... =)







nie plak hari ke 2..lepas event habis, kami pun sambung berjalan lagikk....petang hari ke 2 tu, KPP kami sempat bawak kami try makan pisang cheese..perhh..mmg sedap...kami ambik set paling besar tu..hahahaaaa...tk sangka boleh habis licin tau! untuk dinner plak, kami disajikan makanan chinese..sepanjang hidup aku, nie la first time aku makan gune chopstick..lalalaa....secara jujurnye, makanan chinese nie tk best la..heheee..so lepas melantak, dlm kul 8 mlm, ktorg g cari kek lapis sarawak..dan nie la yang terbaik n terfofular..kata orang sana la...aku sempat rembat 2 jenis je kek nie...sbbnye aku kurang ckit kek2 nie..so bli untuk mak je la..






ok, day 3 hari terakhir aku di Kuching....sempat lagi merasa laksa sarawak..memandangkan aku kenyang lagi time tu, jadinye laksa tu setakat merasa je la..huhu sedih sbb tk dpt nk habiskan..tp nk buat cmne kan...rasenye lebih kureng mee kari pekat...air plak aku pilih air lemon...lepas merasa air lemon n limau kt sini, aku tlah jatuh cinta dengan air lemon..naaa....ble blik semenanjung, air lemon la yang aku dok buat..smpi ke opis pun aku dok bawak lg air lemon tu..kih3..korang nk tau, en suami pun dah kenan kt air lemon nie..hahaaa sory suamiku...tp lemon nie baik untuk kesihatan n bagus kalo korang nk kurus..heheeee

sempat gak ambik gambar kt statue kucing tu..naa....baru ade bukti yg aku dah smpai ke bandar kuching kan....=)

Pasnie nk request gi Sabah la plak kt bos...heheee




HappY BirthdaY

As Salam,

Ok pagi-pagi nie tetiba teringin nk nyanyi satu lagu la..hehe

Allah Selamat Kan Kamu,
Allah Selamat Kan Kamu,
Allah Selamat Kan Nurhakimi,
Allah Selamat Kan Kamu....

Selamat Hari Lahir Suamiku,
Semoga Abang Panjang Umur,
Dimurahkan Rezeki,
Dirahmati Allah Selalu,
Dan Happy Sentiasa..

Semoga dengan bertambahnye usia abang ini dapat lebih mematangkan abang dalam segala perkara..terima kasih sbb menjadi seorang abie yang sgt sygkan anak2 dan umie..sentiasa ada dengan kami dan sanggup luangkan masa untuk bawak kami berjalan2 walaupun abang busy sgt dengan komitment kerja. Kami doakan abie sentiasa diberi kesihatan yang baik untuk terus bersama-sama kami dalam menikmati hidup dalam sebuah ikatan kekeluargaan.

Kami sayang abie sgt-sgt...




Sweet~~9/10/2014


Giler Sneaker

As Salam....

Just nk bagi tahu, aku skrg nie tengah in love dengan benda nie..

aduiii ble la dapat merasa nie kan...heheeee

 #en suami... =)






dpt salah satu pun dah ok... =)



Try Nk Solidkan Body Balik

As Salam,

Hye peeps...sonoknye nk raya dah kan? En. Bos pun dah start bercuti hari nie...alhamdulillah...tinggal la PA dok tersengih2 sorang kt blik nie...ahhh bahagia nye rase...hehe 

Semua orang maklum kalo dah bergelar bini orang nie ape lagi kalo dah tambah lagi satu title mak orang, bukan main susah lagi nk bersenam...ehem aku mmg pemalas sejak dari muda mudi dlu nk bersenam bagai nie..sbbnye aku rase aku dah cukup kurus kot...hahaha bukan2...disbbkan aku kemalasan yang sebeno nye...

Sejak 2 menjak nie, en suami dah mula bertego pasal ke SOLID an aku..hahaa korang penah dengar perkataan tu tak? sila angguk... =) hahaha....ble terpandang rupe sendiri baru aku terperasan..yg aku tak cm dlu..byk  benar lemak2 yang dah tersembul keluar..huhu sedih betul..tp jgn salah kan orang lain..salah kan diri sendiri sbb makan tk cm orang lain...asal boleh je ko sumbang dlm mulut tu..so nk tanye, see badan sediri..aiyakk,....

Secara pemikiran, aku rase boleh ke nk kurus nk solid cm dlu blik..huhu sgt2 susah hokeh!

Secara fizikal, boleh lagi kot...asal tak terobesiti lgi... =)

Insya Allah..kalo nk dpt body yang idea mesti kene kawal makan, kene kuat bersenam...n paling penting kene consistent..kene buat senaman hari2...tp malang nye aku dah terskip bersenam 2 hari..aiyak...terasa menyesal sungguh...

Kene focus balik, nk kurus nk kurus n nk kurus...kene set dlm mind hari2....

Kalo korang nk cube senaman yang paling best aku rase yang diupload oleh Joannah Soh dlm youtube..dia ade byk cara2 senaman dgn tujuan yg berbeza..nk besokan breast pun boleh tau!!! haaaa....tk pun korang boleh masuk blog beliau di http://www.joannasoh.com/. macam2 tips korang boleh dpt tau, termasuk cara nk berdiet yang terbaik..


*** aku nk solid nie salah satunye sbb permintaan suami, dan lagi satu aku nie suka pakai dress, so kalo perut kempis nampak cantik la..heheeee..





 Gmbr nie time raya 2 tahun lepas..


 Nie plak gambar yang terbaru...2 minggu lepas...


Korang nampak tak kegemukkan aku kt sini..aiyakkk...tgk ketembaman pipi sudeh..eheeee pape pun aku redha... =)