Sekolah kakak

As Salam..

Bila terpandang si kakak, emm dah masuk 4 tahun dah...si adik dah 3 tahun....terasa cepatnye mase berlalu..bila tengok balik gambar lama, mase anak2 masih kecik terase mase tu cepat je tinggalkan kita...tak terasa n tak terkejar rasenya nk menghayati tiap2 moment tu semua.aku pun dah makin tua...kih3

Dari tahun lepas lagi sebenarnya, si kakak mintak nk gi school..ble tgk budak2 sebaya dia pakai baju sekolah mulala dia senyum2 n asyik sebut school school je...jenuh la nk jawab, 

        Umie : ok2 nnti kakak gi school ok? 

dia angguk2 n say... 

         Kakak : ok umie!  

mmg nk daftar dia sekolah tahun lepas tp tak sempat sbb time tu encik suami berkursus di JB..ble encik suami balik, date dah close..so nk tak nak terpaksa cube tahun nie plak...tp mmg jenuh la pujuk dia smpai hujung tahun nie....

        Umie : nnt kte gi school, skrg kakak kene gi umah mama( pengasuh)..umie abie nk keje..cari duit untuk bli toys kakak...ice cream kakak kn?

si anak yang tak mengerti ;

        Kakak :ok umie! em em em (angguk kepala)

        Umie : Good girl!

Kekadang sayu hati, ble tgk dia menangis tak dengar suara cume air mata je meleleh...tp kene kuat, kalo layan mmg tk keje la jawabnye...hai lah anak...

So, td encik suami dah selamat pun daftarkan si kakak kt PASTI, area Dengkil...alhamdulillah...yuran bulanan n pendaftaran sangat2 berbaloi....mmg la PASTI nie smpai 11.30 tghri je, mane nk hantar plak kakak lepas tu?! itu nnti pk..skrg nie kene dptkan dulu tempat blaja dia...bia dia tau macam mane sekolah tu...semoga anak umie jdi anak yang solehah nnti...

Tak sabar sebenarnya nk tgk anak2 bersekolah nie...hehee insya Allah, Allah akan panjangkan umur aku smpai anak2 berjaya nnti..amennnn




Tiada ulasan: