Oh My English!

As Salam,

3 hari aku kene gi kursus....kali nie aku gi kursus OH MY ENGLISH! cm masuk tv plak kan? hahaha..kursus nie di buat di Seremban 2..di Sutera Hotel...

Best jugak belaja BI nie..bkn senang nk dpt peluang nie lagi...consultant plak dari Mentari Consultant..semua India hokeh? termasuk Teacher aku..Mr. V.J. orang nye kelakar..muka ade cikit cm Mr. Bean..hehehehe

                                                  

                                                  

 nie je gambar yang aku hado time berkursus kali nie...nie la first time aku gi kursus luar sejak beranak 2 nie...huhu kesian en suami terpaksa ambik cuti selama 3 hari sbb kene jaga anak2...TQ suami ku....^_^

Setakat nie kursus baru dpt 5 hari..emm kene cari lagi 5 hari la jawabnye...huh! susahnye..kalo tak berkursus, agak2 boleh tak? aiyakkk.....


Bersantai di Taman Tasek Titiwangsa

As Salam,

Entry 2 minggu lepas baru laahh sebuk2 dah update kan? emmm biasa la sape tak kenal zura....semua kene peram dlu, dah ade hati nk update baru lah terhegeh2 nk bukak blog bagai...

ok2 at least aku update kan? hahahahaaa

Disebabkan kami nie suka sgt bersantai mantai nie...so kali nie kami saje2 la berjalan kat area kl plak..nasib tak jame..hehe...ingatkan kami nk dok bawah pokok, makan2, smbil tgk air pancut...tp tah mcm mane, aku ternampak plak taman permainan yang besau sgt..so teruja la nk bawak si kakak n si adik bermain..walaupun time tu tengahari rembang..kih3....bia la janji anak2 happy bermain...bkn selalu dpt gi sini....tempat ni menjadi pilihan kami untuk hbiskan cuti hujung minggu adalah kerana duit dah kering...tp still nk berjalan gak...almaklumlah dah pertengahan bulan kan? gi sini tak la mengeluarkan belanja besau sgt...kt sini just habiskan duit takat RM30++....

Kt sini ade mcm2 aktiviti bersama keluarga...korang boleh bermain kasut roda...dari umur 4 tahun smpai la ke dah tua bangka still boleh main lagi tau!!!  ^_^ aku tak de can nak main..sbb kene pantau si adik...so bia la si suami ngan si anak dara main puas2...

sebenarnya kami nk bawak si kakak gi Sunway Piramid..main ice skating..sbb dia bukan main teruja lagi..tiap2 dok mintak nk main sketing2 katanye..aduiiii tgk utube pun, asyik sketing2 je...emmmm.....bkn tk nk bawak hjg minggu tu, tp waktu pgi gelanggang tu kene tutup..ade perlawanan katanye...so kalo pegi ptg, kejap sgt la kakak dpt main sbbnye mlm suami nk keje plak..aduaiii...tkpela...tp tercapai gak la hajat si kakak..mmg rezeki dia la dpt main kasut roda tu...dah puas main kasut beroda, ktorgn naik bot...hehe naik dlm 30 minit untuk RM3 satu bot...untuk kasut roda, aku lupe plak bpe harganya..kih3

pastu si suami n si kakak main bola atas air....nie byran agak mahal..RM15 tak silap aku....dah puas main, kami pun balik...jom layan gambar.. ^_^











Da...Next month kami gi melawat keluarga di Indonesia....^_^





Hujung Minggu yang Havoc

As Salam...


Minggu baru-baru nie minggu yang penuh dgn aktiviti..mane tak nye, dpt call dari mak mertua yang nk mai tetb je..hehe nasib la rumah tak teruk sgt..kemas mane yang tak ok je..ptg jumaat gi pasar tani bli mane2 barang dapur yang tak de..termasuklah barang basah..dpt la sediakan walau tak gah mane pun juadah untk diorg nnti.. =)

Mak,opah, biras, abang ipar n adik2 ipar smpi dlm kul 7.30 mlm...lepas mandi2 n bersihkan badan, diorang makan....relax2 jap..kul 9 ++ malam, ktorg kuar jalan2 kat I-City..emm cuci mta je la..tgk anak2 main....






Malam kami smpai umah dlm kul 12 lebih..fiuuuhh hari yang memenatkan...^_*

Esok pagi nye, lepas sarapan pagi, biras ajak gi Sunway Piramid...serius aku tak pernah pegi lagi..rasenye la..hehe...best gak gi sana...pasnie leh la ajar si kakak ice skating..haha teruja betul dia tgk orang main skating kt sunway tu....nasib la dpt pujuk dia..nak tau pujuk cmne??!!! haaa tgk nie....








haa cmnie la cara nk pujuk dia...tp best gak gi sini...hehehe k la da.. ^_^