Susah nk cakap!!!

As Salam,

Alhamdulillah hari ni Allah berikan aku kesihatan untuk hadir ke pejabat setelah 4 hari tak masuk pejabat ( ehem ehem termasuk sabtu ahad tau!)....so 2  hari tak masuk pejabat mesti orang musykil..mane tak nye, ri rabu sehat walafiat, tup tup khamis n jumaat tak masuk pejabat..ape kes!!! sama la jugak orang ckap, mati tu ble2 je..orang yg sakit tak semestinye meninggal, dan orang yang sehat tak semestinya sehat memanjang n umur panjang..semuanye terletak pada ketentuan Allah...

Aku kene gigit serangga ke atau alahan aku sendiri pun tak tahu...emmm..dlu mase sekolah rendah, aku dah kene dah benda nie..aku rase lebih pada kene gigit serangga..benda nie kalo keluar tak bagi masalah kat aku tak hape gak..tp masalah yang besar tau! mane tak nye, gatai satu badan..nk tido nk buat pape semua tak kena la..emm aku kene hadap benda nie 2 hari tau!! korang bayangkan la aku dah jadik cm beruk la dok tergaru2...yg bestnye, ble mengaru tu..perhhh sedap tak terkata...kih3..siot je bunyi nye kan?!!!

hari pertama kene, aku mmg tak leh msuk pejabat la kan? so ajak encik suami gi klinik Presint 3, alhamdulillah proses tuk jumpa doktor mmg cepat..tp aku tak ambik injection, takut2 aku pregnant plak kan..so ambik ubat sapu + ubat makan...ubat makan tu untuk tahan gatal..n ubat sapu pun function nye sama gak..tp malam tu still sama gak...gatai tak kurang gak..

so sok paginye, aku gi klinik blik..tak tahan la nk tanggung gatai kemain nie kan? cadang nk mintak injection la..sbb kawan2 kta kalo ambik injection cepat cikit baik nye...tp doktor still bagi ubat makan..tp kali nie ubat allergic ktanye..so aku makan je la..ubat nie kene makan 4 kali sehari sahaja..lepas makan ubat nie, baru la gatai n bintik2 merah tu berkurangan...alhamdulillah.....hari sabtu, bintik2 tu ade blik, cepat2 aku makan ubat yang tahan gatai..pastu dah ok..tp ble aku terasa gatai tu, was was nk garu ke tak..takut kalo garu blik, bintik2 merah tu ade blik..tp tak pong!! 


gambar sekadar hiasan je iek? nie bukan hak milik aku! haihhh
bintik2 merah tu mcm gambar nie la...

k la da!

Tiada ulasan: