YeaYY dah leh meronggeng!!! ^_^

As Salam,

Alhamdulillah lesen dah siap!

TQ Suamiku sbb susah2 selama proses aku nk dptkan lesen nie..start dari kelas smpai lah ke hari aku berjaya lulus ujian JPJ..huhu terharu tau!

Pasnie leh la sy bawak keta tu...^_^





^_^  feeling so excited 


Aku dah LULUS!!!

As Salam...

Korang masih ingat entry nie > Driving License ?

Sambungan.....

Lepas aku tak lulus tu kan? aku terpaksa daftar lain untuk mohon test jpj blik..so date yang diorang bagi adalah pada 22 April 2014 ( Selasa )..aku dapat sesi 2 iaitu jam 11 pagi...

Hati berdebo-debo..biasalah kan? sblm test tu aku amik kelas 2 jam..aku ambik 2 hari seblm test..iaitu pada hari Ahad...cikgu yang ajar tu suh aku blaja kt jalan dlu...Jalan A n Jalan B..alhamdulillah semua lulus katanya! hahahaa

Yang aku fail lagi satu tang 3 pointer kan? emmm kat sini la aku kene beri lebih perhatian..alhamdulillah hari test aku berjaya buat...bukit, parking n 3 pointer..syukur sgt2 tau!!! Encik suami debo gak..tah ape dia debo kan pun tak tau..sbb yang amik test tu bini dia, bkn dia..hehe..tkpe2 satu hati kan? =)

So ble dah lulus Bahagian ke 2, so petang plak untuk Bahagian ke 3..kali nie aku dapat tester jpj lelaki..muka garang sungguh!! dia suh aku bawak keta kt Jalan B..mase tu kul 3 lebih..jln kt situ tak jamme lagi..syukur Allah mudahkan semuanye...aku lepas n dpt markah 19/20..fiuhhhh....seronok bkn main lagi...tersenyum smpai telinga..kih3...

Now, dlm proses nk buat Lesen kt JPJ plak..mintak2 la ri Isnin nnti dah dpt lesen...

**dlm hati tak sabo nk bawak Avanza tu gi keje..heheeeee ^_^


Susah nk cakap!!!

As Salam,

Alhamdulillah hari ni Allah berikan aku kesihatan untuk hadir ke pejabat setelah 4 hari tak masuk pejabat ( ehem ehem termasuk sabtu ahad tau!)....so 2  hari tak masuk pejabat mesti orang musykil..mane tak nye, ri rabu sehat walafiat, tup tup khamis n jumaat tak masuk pejabat..ape kes!!! sama la jugak orang ckap, mati tu ble2 je..orang yg sakit tak semestinye meninggal, dan orang yang sehat tak semestinya sehat memanjang n umur panjang..semuanye terletak pada ketentuan Allah...

Aku kene gigit serangga ke atau alahan aku sendiri pun tak tahu...emmm..dlu mase sekolah rendah, aku dah kene dah benda nie..aku rase lebih pada kene gigit serangga..benda nie kalo keluar tak bagi masalah kat aku tak hape gak..tp masalah yang besar tau! mane tak nye, gatai satu badan..nk tido nk buat pape semua tak kena la..emm aku kene hadap benda nie 2 hari tau!! korang bayangkan la aku dah jadik cm beruk la dok tergaru2...yg bestnye, ble mengaru tu..perhhh sedap tak terkata...kih3..siot je bunyi nye kan?!!!

hari pertama kene, aku mmg tak leh msuk pejabat la kan? so ajak encik suami gi klinik Presint 3, alhamdulillah proses tuk jumpa doktor mmg cepat..tp aku tak ambik injection, takut2 aku pregnant plak kan..so ambik ubat sapu + ubat makan...ubat makan tu untuk tahan gatal..n ubat sapu pun function nye sama gak..tp malam tu still sama gak...gatai tak kurang gak..

so sok paginye, aku gi klinik blik..tak tahan la nk tanggung gatai kemain nie kan? cadang nk mintak injection la..sbb kawan2 kta kalo ambik injection cepat cikit baik nye...tp doktor still bagi ubat makan..tp kali nie ubat allergic ktanye..so aku makan je la..ubat nie kene makan 4 kali sehari sahaja..lepas makan ubat nie, baru la gatai n bintik2 merah tu berkurangan...alhamdulillah.....hari sabtu, bintik2 tu ade blik, cepat2 aku makan ubat yang tahan gatai..pastu dah ok..tp ble aku terasa gatai tu, was was nk garu ke tak..takut kalo garu blik, bintik2 merah tu ade blik..tp tak pong!! 


gambar sekadar hiasan je iek? nie bukan hak milik aku! haihhh
bintik2 merah tu mcm gambar nie la...

k la da!

Driving Lisence


As Salam,

Hari ni baru aku ade hati nk jejak kaki kt pejabat...haha setelah mengambil cuti selama 2 hari dan ditambah dengan satu MC pada keesokan hari nie...

Selasa lepas, 8/4 aku amik test jpj..dpt nombor giliran 37 untuk sesi 3..ptg hari..start pada kul 2 petang untuk pendaftaran...agak ramai gak time tu..memandangkan ramai sesi 2 yang tak habis test lagi...sesi 3 ade lebih kurang 50 orang..

Aku lepas tang bukit n parking, but 3 pointer aku fail..emmm malas nk cite sbb pe gagal kan...tp aku terima ini kesalahan aku la....tk baik blame org lain kan? hehehe

ingatkan pas fail je bahagian A, so bahagian B ( on the road) tak yah buat..tp kene buat rupenya..haha memandangkan hati aku dok pk part A dah fail, so part B nie aku buat cm tak de hati la..dah la dpt jpj tester perempuan..aduiiii bak hang!!! mmg hancuss la jadi nye...ble aku ckp cmnie, korang mesti dah dapat tangkap kan yang aku lulus ke tak part B nie? hahahaaaa mmg tak la kan!

tkpe think +ve la yang ini mmg kesalahan aku gak...tk baik nk tuduh yang bukan2 kat jpj pmpn cenggeh tu kan? korang yang penah buat test jpj ngan pmpn mesti dah tau la perangai hampeh diorang cmne kan kan kan? tk yah la aku cite kt sini..buat semak blog aku je...

Insya Allah 22/4 nie aku amik test lagi...selagi tak lulus aku akan cube gak tuk dpt lesen keta tu... doakan aku berjaya ye kawan2...kali ke2 ambik test mesti aku lebih konfident nnt...in Syaa Allah...

k la...da!!!!!