Usaha membuahkan Hasil

As salam..

seblum nie aku ade post pasal entry lemak oh lemak kan? 

skrg hasilnye lepas aku berdiet kaw2 selama 2 hari, aku dah berjaya turun kan 500 gram....hehe cepat giler dan senang plak...

menu makanan aku makan hari 1 dan 2 :-

Hari Pertama (1) : Makan pagi ( 8.0 pagi ) : Biskut Cracker 4 keping + Milo panas
                          Makan pagi ( 1o.0 pagi ) : Meehoon Goreng satu senduk
                          Makan Tghari ( 1.00 tgh) : Laksa
                          Minum Petang ( 4.00 ptg) : Biskut Cracker 3 keping
                          Makan Malam (8.00 mlm) : Milo panas

Hari Kedua (2) :    Makan pagi ( 8.0 pagi ) : Biskut Cracker 4 keping 
                          Makan pagi ( 1o.0 pagi ) : -
                          Makan Tghari ( 1.00 tgh) : Nasi satu senduk + ikan goreng+ tempe goreng campur                                                                    tahu masak kicap + sambal belacan + timun
                          Minum Petang ( 4.00 ptg) : -
                          Makan Malam (8.00 mlm) : Milo panas

Mesti korang ingat aku lapar kan? hehe alhamdulillah mind set dah kata tak lapar, so mmg aku tak lapar la...pagi nie plak aku makan bihun sup...mmg tak la lapar gle cm dlu, sblm aku niat nk diet betul2 nie....terpk gak pasnie nk skip terus makan nasik, tp mybe pelan2 la kot...try dlu mkn nasik sikit je time tghari...sok2 dah leh skip terus mkan nasik...in syaa Allah...bkn senang nk dpt kan berat seblm kawin..kene kuat mental n fizikal...

ok bab senaman plak, tiap2 malam seblum tido, aku buat senaman cikit lebih kurang 10 minit untuk kencangkan otot bahagian perut...emmm still muncit lagi, tp leh cover lagi....yang buat aku tegar nk diet nie, ble terpandangkan rupe badan aku ble aku pakai baju tgn panjang n track bottom...fuhhh mmg nmpak gemuk la..aduiii time tu mula datang kekesalan sbb mkn tak pernah nk cover2, main bedal je....ade gak 2 3 org dok tegor aku, zura mengandung ker? aduii nampak sgt perut nie dh mkin memuncit kan? hahahaaaaa

SEMANGAT PERLU DITERUSKAN, JGN PUTUS ASA, NK DPAT KAN HASIL, KENE LAH BERKORBAN KAN? 

doakan saya berjaya dptkan berat badan sebelum kwin iek? hehehe da~







Tiada ulasan: