Mencari Rezeki untuk anak2...

As Salam...

Skrg ade modal cikit..leh la teruskan hasrat hati yang nk berniaga dari dulu lagi..tp mandang duit pn idok ade, so kami simpan dlu niat tu..now! Allah dah bukak jalan, jadi kami buat la kecik2 dlu...nie pn ade sikit share dgn kawan2 suami...

Buat masa sekarang nie, kami post kt fb je dlu n kengkwn dekat2 je....kalo dah ok, kami jual la kt booth2 ke pasar malam ke uptown ke...skrg kene buat pelan2 n mula dari bawah dlu...in syaa Allah kami akan cube buat sebaik mungkin..kami bukan nk kaut untung berlipat2 kali ganda, kami bagi harga org lain tk leh bagi..memang murah sgt....semoga Allah berkati usaha kami nie untuk mencari rezeki buat besarkan anak2...bkn senang tau!

kt bawah nie antara baju-baju n dress yang kami jual...kalo berminat sila lawati kami di fb saya..https://www.facebook.com/zuraidah87 untuk dptkan harga dan butiran lanjut.










gambar satu-satu, baju2 n dress tersebut akan diupdate ke dalam fb suami dan saya..

Terima kasih...


Tahniah Suami!!!

As Salam...

Dah masuk 2 minggu batuk tak baik2....smpaikan dada pun dah naik sakit ble batuk menyerang..aduhh...tp tak pe la...nie salah satu nk kurangkan dosa kan? sabar lah wahai hati...

hari nie masuk opis rase badan tak larat sgt...niat bgn pagi td, rase nk MC je..huhu tp memikirkan bos ade meeting rinie...emmm last2 pagi2 terconggok kt dpn pc nie ha~ kih3...

Nak cite cikit, sejak suami berhenti merokok, berat badan dia dah naik..wahhh tk sangka berkat kesungguhan n azam dia, akhirnye dpat gak naik berat badan..emm dlu aku la yang asyik menang..now!! dia dah potong aku! bgs la...pasnie leh la dukung aku..hahaha...

skrg time for me plak nk kuruskan badan nie..aduii lemak dah makin membiak2...ble pakai baju fit kt umah, nampak la bonjol2 yang tak patt tu..huhu

nekad la pasnie nk kurus....kepada sahabat aku, Rahimah aka Along...jom kte kurus!!!! hehehe

Happy Besday Adik

As Salam..

Semalam genap umur adik 2 tahun..20 Oktober 2013..emm dah besar dah anak2 umie...kejap je mase tu berjalan..sedar tak sedar dah nk masuk 2014 dah pun...thun dpn umur pun dah 27 thun..uhhh dah makin tua dah kan? rase cam baru je nk masuk 21 tahun....haha feeling muda gittuw....alhamdulillah sampai rinie aku masih bernafas..TQ Allah...

besday adik tak bli ape2 pn..kek pun tak...memandangkan kami nie dok jauh dri family, nk sambut pun emmm cukup la bawak diorg berjalan2 n main2 je kan....teruk betul la umie nie....hehehe dah besar n dah faham nnti, baru la umie ngan abie sambut besday anak2...

k la..tak tau nk sembang ape lagi...just short update je la iek..at least, ade gak tambahan untuk blog aku nie....

Da~ As Salam.....

Kaki Novel

As Salam...

Lambatnye rase nk update blog nie..mase terlalu cepat, aku yang terlmbat rupenye...

Mood rinie agak kelam2 cikit...memandangkan otak dan badan yang tak berapa nk sehat..suara pun dah rupe jantan aku nengok! aduiiii....dah 5 hari, batuk tak henti2...sakit hanya Allah je tahu..tp aku bersyukur..sekurang2nya Allah sayang kt aku sbb uji hamba Nya yang lemah ni dengan rase sakit ini..alhamdulillah~

ok kali nie bukn nk cite pasal aku sehat ke tak sehat iek? hehe saje je mukaddimah dlu...

Aku sejak muda mudi dlu smpai la dah ke tua nk mampus nie, still lagi hobi bace novel..giler kentang cikit bab2 novel nie...ape lagi skrg nie kebanyakan drama kt tb semua nye dok ceduk idea penulis novel kan? tp secara jujur aku ckp, semua drama yang dipetik dari novel, semuanye best2 giler.....kejap lagi kt panggung, keluar plak filem "Suami Aku Ustaz"...emm bgi aku yng dah "takluk" novel itu, secara keseluruhannya, ok la biasa2 je...cerita nye mendatar je...ok la untuk santai minda..ecehceh~

Baru2 nie terlajak plak bli novel ni.....


Kalo sape2 yang dah bace tu, mesti tak menyesal kan bli novel nie..covel dpn cm tak menarik je kan? kih3..tp cite mmg meletuppssss.....best! dari mula sampai habis tk jemu nk bace smpi ke hujung...aku bgi 4 1/2 bintang dari 5 bintang tau!!..nk bgi 5 bintang tu, tak la kan! Bahasa yng digunakan pun, mmg giler2 la...terbaikkkk...

sape yang belum bli novel nie, cube2 la cari mase tuk bli iek? kah3..aku tk dpt komisyen pn promote novel nie...

Da~ As Salam....






Selamat Hari Lahir Suami Ku...

As Salam...

Tak nk termiss tarikh rinie...sempena tarikh kelahiran suami tercinta...9 OKTOBER 2013

Macam biasa tiap2 tahun sejak kawin tak pernah aku bagi hadiah pun pd suami..sekadar wish je..sedih kan? kesian pada suami...So sempena kelahiran suami yang ke 26 thn ini, ada la cikit "hadiah" buat suami....ini pun aku buat 2 hari sebelum hari lahir suami....alhamdulillah sempat siap, tp tak perfect la...encik suami kene simpan dan kenang benda ini...walaupun tak cantik mana, tp nie la effort aku 2 hari sebelum...

Alhamdulillah suami suka n terharu...bg aku untuk yang tersayang ape salah nye susah cikit..lgi pun bagi aku tak la berat mane pun...tambahan plak aku mmg suka buat benda2 cenggitu..hehehe

"Selamat Ulang Tahun Kelahiran Yang ke 26 Thn Buat Suami Tercinta"

 Semoga dengan pertambahan umur ini akan lebih mematangkan hubungan kita untuk sama2 membesarkan anak2....Semoga sayang berjaya di dunia dan di akhirat....amennnnn


Maha Suci Allah yang mengetahui segala sesuatu~

As Salam,

Kali nie aku nk bercerita pasal satu kejadian yang berlaku semalam..dan hari nie aku seperti tak percaya ape yang berlaku semalam..Maha Suci Allah....

Aku bercerita kt sini, bukan nk bangga diri..tp sekadar perkongsian buat semua....

Aku bli satu buku Tafsir Al-Quran dari seorang pegawai di tempat aku keje nie...dia bagi harga murah je..dia jual kat aku RM 30.00 so aku setuju...dlm simpanan dia ade dalam 5 buah tak silap aku lah...dia kta kawan dia mintak jualkan kepada orang disebbkan kedai dia dah tutup ( bankrup)...selain aku ade la 2 3 kawan yang lain pun beli jugak...

Aku letak tafsir di pejabat je...kengkadang aku baca jugak..kalo nk rase hati sentiasa dekat pada pencipta...alhamdulillah..dari satu surah ke satu surah...sampai lah semlm, aku still lagi baca surah Yunus Juz 11...bila aku baca ayat al-quran, mesti aku baca tafsir nye  sekali..untuk aku faham makna ayat2 tu..tp semalam, smpai je satu ayat tu, ble aku nk baca tafsir nye, hilang separuh....so aku selak helaian berikutnya( belah belakang) tp dah jadi ayat lain...maksudnye dah masuk ayat lain..MasyaAllah....dlm hati aku, tkkan penjual tu jual al-quran yang tak cukup page....tkkan nak jual benda2 reject sedangkan mase bli tu aku tak dimaklumkan pun......nk bertnya kepada pegawai yang jual pd aku pun, dia tak masuk opis lagi...pastu, aku try selak2 helaian yang lain..ehhh byk plak yang tak de nie.....page hilang dlm 2 no je....mcm 1,2,5 dan 6 m/s je...page 3 dan 4 tak de....agak byk jugak la...aku musykil...ya Allah...so aku tande setiap page yang hilang tu...aku siap lipat lagi...

TAPI....

pagi nie, aku jumpa pegawai yg jual..aku bgtau pada dia, Al-Quran yang dijual tu byk page hilang...dia pn tak tahu...dia mintak aku tnda page mane yang hilang dan dia akan compare dengan dia pnye..kalo dia pnye complete dia tukar dgn aku pnye...aku jawab ok....

Baru je 10 minit yang lepas, aku ambik tafsir al-quran tu dan aku cdg nk compare dengan kawan2 yang bli sama cm aku...ble aku selak page yang bertanda tu, semua ade....Ya Allah,..mengeletar badan dn tangan aku....semua ade!!! tak hilang pn...

"Ya Allah, ade kah aku sedang diuji? adekah aku diberi gambaran yang kabur dlm hidup aku selama ini? ade kah aku dah sesat? ade kah "makhluk" lain dah kaburkan mata aku? subhanallah....aku takut yang Allah...peliharalah aku dari makhluk2 tersebut....peliharalah mata ku agar aku dpat terus membaca dan mengkaji Al-Quran rahsia terbesar itu...Ya Allah....pandulah aku menuju syurga mu..jgn Kau pesongkan hatiku Ya Allah...terima lah setiap kebaikan yang aku buat di dunia ni....dan jadikanlah ia pahala buatku di akhirat kelak..sesungguhnya Kau lah yang maha mengetahui segala sesuatu.....Amennn"