Krim Ibu Putih

As Salam,

Hye peeps....

Dah hari minggu...tp emosi ok lagi, memikirkan esok still cuti lagik..haha kalo esok dah keje, tak de nye aku nk bersenang2 update blog di hari2 minggu cmnie..tk pernah dlm sejarah aku update blog hari minggu gini..tp hari nie mmg dlm sejarah leer....hahaha

Cuaca plak mendung je rinie...encik suami plak on duty di KL..emmm tinggal la kami ber3 beranak dok umah je..tak tau nk buat mende...so pagi2, sblm masak n sebelum mandi..bersenam dlu..lahh bukan berat mane pun, buat senaman fit kan blik perut yang dah makin mengelebeh nie..nk cite cikit bab2 nk fitkan perut blik...mase memula buat senaman ni, wahhh mmg mencabar betul...biasalah aku nie tak pernah buat senaman perut kaw kaw cm gini..nk jadikkan cerita, esoknye perut aku kesakitan..mmg perit la...nk bangkit dari tido pn payah..terasa tegang kt sekitar perut..tp selepas hari ke 3 semua kembali normal..nk buat senaman tu pn tak jadik masalah dah sekarang nie....tp kalo buat byk kali, terasa sakit la...baru la org kta berkesan...tp sakit nye pun time bersenaman je...haha bak didie alias kta, BEAUTY IS PAIN....

orang perempuan nie normal la..semua nk cantik, ape lagi kalo dah berkawin semua nk maintain mcm waktu muda mudi dulu kan? ini lumrah...tak salah n tak berdosa, asalkan tidak mengabaikan kewajiban sebagai seorang umat islam...ok ok seblm aku mmbebel bab agama, kte tukar topik...

aku skrg nie dok try pakai Krim Ibu Putih...ramai gak orang kt opis pakai krim nie...memula nk try produk SF Beauty..tp ble check kt tenet, aduiii produk nie ade mercury la plak..so tak jadik nk try...so nk try pakai krim nie plak...produk nie mmg cepat kesan dia..org kta kalo produk yg cepat kesan nye ade bahan kimia kan? emmm tp aku yakin cikt kt krim nie..tak tau la nape...aku nk hilangkan jeragat n cela-cela kt muka nie..kalo dah ok, tak pakai bedak la...jimat2...

tp sejak 2  menjak nie, ade yang terperasan muka aku licin je...pakai mekap nipis pn orang kata kulit muka smooth je..nk tau rahsia nye? aku rajin buat scrub muka, pakai mask time hujung minggu...nk cantik kene ade usaha..bila aku bgtau itu rahsianye, dia mengaku malas nk buat scrub muka n pakai mask..so tak leh cakap ape la..pokok pangkal diri sendiri la.nk cantik kene usaha...

selain penjagaan muka tu, kene jaga dalaman gak..skrg nie aku dah makan Jamu..SDM..hehe mmg ketat...malu nk tnye suami, tp diri sendiri bleh rase la...kalo de duit lebih bleh la bli produk kurus plak..tp skrg nie, try pakai korset blik, n kurangkn makan nasik...tp berat tak turun2 gak..fiuhhh pening...don't make it serious la..doing it consistently...in syaa Allah akan ade hasil..sabar lah kuncinye..

Daaaaa.....

5 ulasan:

ima_muz berkata...

i luv dis entry..haha..bab2 kecantikan ni mmg semangat..kalo org kata bagus semua produk rase nak try...btw bab nak kurus xde jalan lain kecuali jaga pemakanan n bersenam...cuma bab kecantikan muka tu aku pun cam slow ckit skrg..sejak muka dah kurang jerawat masa mengandung terus xnak pakai ape2...tp skrg mcm nak naik balik je jerawat segala...pliz suggest ape yg bagus...scrub muka x penah pakai..ce suggest..n perapat also..

Tomoyo@Zura berkata...

haha bab suggest nie byk produk aku nk suggest kt ko tau!!!
kalo bab muka, skrg jerawat ko teruk tak? kulit ko jenis sensitif tak? kalo sensitif ko kene cr produk yang berkaitan dengan acne la~ kalo aku tak de masalah jerawat..so produk aku guna skrg nie nk hilangkan kedut kt muka la..so aku guna safi rania gold, dari krim malam, krim kecantikan sampailah ke pencuci muka, penyegar n serum nye....

kalo scrub muka pn aku gune safi rania gold gak...tp tu sampingan la..brand lain, aku gune produk mary kay...sedap gak gune mary kay tu..masker sekali ngan scrubing...lagi satu aku gune mask untuk rehatkan muka....kengkadang aku malas guna putih telur+madu, kalo rajin aku gune mask kt guadian, tak kira la brand pape pn...latest aku guna shiseido mask..yang warna hitam tu kan? aku letak kt hidung je la...sbb nye kalo guna kt semua area muka, agak perit la nk cabut blik masker hitam tu..sbb dia melekat kuat giler....



Tomoyo@Zura berkata...

kalo perapat plak, skrg nie aku makan Jamu Seri Dewi Malam...tp susah gak nak dpt kan hasil nye, sbbnye kene berpantang makan cm kte bersalin dlu...cm ais batu, sayur2 sejuk, minuman bergas dan sebagainya...

kalo nk rase rapat sgt n rase "merenyam" je, ko try jamu perawan....mmg akan rapat n merenyam je...sure pnye la~ semua kawan2 aku ckp cmtu..sme la cm aku..kalo ko nak order nnti aku bgtau cmne k!!!

cc aku suggest, minum tonik jus perawan dari de herbs...untuk kecantikan dalaman..=p

ima_muz berkata...

nak gelak plak aku baca ayat merenyam tu..haha...maksudnye mcm mane tu..haha...lg 1 kalo ibu menyusu cam aku ni leh ke minum..kang anak aku lak yg merenyam..haha...sabo jela..skrg muka aku jerawat x bnyak cam dlu dah..clean n clear dah..haha yg tinggal bintik2 putih tu..lg 1 aku ni nak pakai segala toner krim malam la yg bnyak2 tu mmg la malas...yg aku pakai skrg pencuci muka ngan krim je...yg lain xde...

Tomoyo@Zura berkata...

haha merenyam tu ko je la..anak tak..kalo ko berminat, nnti aku tgk blik ade effect tak tuk mmy yg breastfeeding nie ok? tk de hal semua tu....bintik2 putih tu jerawat ker or ruam? haaa ko tak tau..toner tu la paling penting tau! cee ko search fungsi toner tu? hehe kalo ko dah malas, cm ne nk dpt hasilnye...kene buat, kalo ko nk kulit muka licin...scrub tu lagi penting...ko nk buang kulit2 mati, n gantikn dengan kulit2 yang baru tau....