Entry pertama di bulan pose

Assalamualaikum.....

Hye All~

asyik bace post org je kan? ble la ko nk post sesuatu nie zura? hehe bila kemalasan melanda, mmg aku tak update pasal pape pn...lantak la bersawang pn blog aku nie..tp kesian gak kt blog..hahaha sabar je la iek...

ehem..cmne korang pnye persiapan raye? dah settle semuanye? aku baru je berjaya membeli n membooking satu set baju raya tuk keluarga aku..alhamdulillah Allah permudahkan smuanye...tggl nk pi ambik je nnti...cdgnye raye nie nk amik gambar kami..tp tak tau la jadik ke tak..hehe mintak2 la de kesempatan nk amik gambo sesame  nnti..amennn

sejak 2 minggu lepas ktorg berulang alik balik kg...hujung minggu je kami blik..smpai la ke hujung minggu nie..pastu terus bercuti raye...yahoooooo!!! syukur alhamdulillah encik suami dapt gak bercuti raye bersama2..tk la kesunyian nnti..aku bkn ape, 1 syawal nnti nk bersalam dgn dia...tahun sebelum2 nie pn dah diamalkan...mintak maaf semua la...ble mintak maaf kt suami, cium tgn pp...terasa mcm mula2 kami diijabkabulkan la..perasaan tu syahdu sgt..leh buat aku meleleh beb! hehe..syoknye thn nie kesempatan tu masih Allah berikan lagi..alhamdulillah~

sepanjang bulan ramadhan nie, aku berjaya gak memasak untuk berbuka..al maklumlah org kt umah dah bertambah 2 org..kalo bli dah berapa..so masak je la...lauk yang tak penah masak pn aku masak gak..n rasenye tak mengecewakan la..berkat org puasa kot..hik3 siap dpt pujian lagi..syukur..kalo de rezeki lebih, leh la bukak kedai makan..hahahaaaaaaa yek tak en suami?

Ya ampun..lame nye mase aku amik tuk post entry nie, dari pagi aku karang sampai ptg nie tak post2 gak..haha sabar je la..tgh cari idea nk tulih ape nie..al maklum ler dah lame tak asah otak...

tahun nie kami beraya meriah sgt..sbb nye my biras beraya sekali....hehe tak sabo nk tgu dia bersalin..tah ape la anak dia nnti..girl ke boy? sonok la mak mertua aku dah ade 3 org cucu..bertambah ahli keluarga suami nnti...alhamdulillah..aku ngan biras pn dah baik...semoga hubungan ini kekal baik sampai bila2..amennnn

ok la tak de idea dah..bye..as salam...