Jom Main Air kat Kolam Air Panas Selayang

As Salam,

Hai  peeps semua~

Korang penah pegi tak main2 air kt kolam air panas? emm ini kali kedua aku pegi la..tp bkn kt tempat yang sama..dlu penah sekali, time form 5, pihak sekolah buat kursus khas untuk pengawas sekolah di salah satu kolam air panas di perak..aku lupa la plak name tempat tu..heee sowie iek al maklumlah dah lama tinggal zaman belajar..

ini masuk kali ke dua la aku pegi main2 air kt kolam air panas tp kali nie di Selayang..2 minggu lepas encik suami bagi tau ade ura2 yang kawan2 satu opis dia nk gi mandi kat kolam air panas tu..tup2 minggu nie baru dpt pergi..kih3..tk plan pn tetb je diorg kol ajak g sana...

encik suami pn tak tau tempat tu kt mane..cume cari di google map je pn..pastu dpt alamat so kami guna papago..haha mmg go pn siap masuk jalan2 yg tak septtnya pn..tp akhirnya berkat kesabaran semua, akhirnya kami smpi kt sana dlm kul 10 mlm..sape nk mandi air panas siang2 kan?

tempat nie kalo korang nk tau bukak 24 jam..dari maklumat yang kami dpt, time ramai orang start kul 8 mlm smpai 6 pagi..time siang tak de org nk mandi langsung adalah dari jam 9 smpai tghari..kih3 kalo nk rase bahang nye mai la mandi dlm kul 9-12 tu!!!! penjual kt area tu pn terasa bahangnye kalo time tengahari tu..so kalo nk mandi, kene dtg malam la...

tempat tu ade 3 kolam air panas yang agak besar..ade baldi dan gayung yang boleh disewa..untuk 2 baldi dan 1 gayung harganye cuma RM 2 ringgit sahaja..ramai yang mandi mase kami dtg tu..kami semua tak jadik la nk mandi, kami hanya rendam kaki je la..hahaha jadik la~

nak tgk byk gambar lagi jom tgk blog nie.. gambr nie diorg ambil time siang, so cantik la,..kami dtg malam so susah nk amik gambo..kih3...yang ade cume gambar nie je..




sonok tgk kakak main air..haha sampai terjatuh dia dalam baldi air tu..dah la bju spare tak bawak..kecian kakak..tp air dia mmg panas la..tak cye, meh dtg kt sini....

bye~


2 ulasan:

ima_muz berkata...

alamak kakak comelnye pakai tudung..aunty nak pinjam tudung boleh x...hehehe..comel kot...

Tomoyo@Zura berkata...

haha tq aunty ima~ comel mcm umie sy kan kan kan? heheheeee