Hadapi dengan Ketabahan~

As Salam...

Hari Selasa lepas, aku terima satu panggilan sedih dari keluarga belah suami aku...Mak mertua aku excident..mase aku terima panggilan tu, kira2 dlm pukul 11 lebih..time aku keje..terkejut sgt ble dgr mcm tu...

Bile aku kabarkan kepada en suami, petang tu jugak aku amik half day and apply cuti untuk esok hari nie..means semlm..kami bertolak dari rumah lebih kurang jam 2.30 ptg..dah alhamdulillah kami selamat sampai di ipoh jam 5.40 something. .lepas tinggalkan adik kejap kat umah mak mertua, kami pn terus pegi ke hospital tgk mak..kecian mak...

dari info yang kami terima, mak terlanggar bumper belakang kereta...nk dijadikan cerita, kejadian tu aku simpulkan memang salah org yang bawak keta la...mase kt simpang TOLONG BAGI SIGNAL sama ada nk belok ke kanan atau ke kiri..tgk yang menjadi mangsa adalah org yang tak bersalah pn...akibat nye, org tu menderita sepanjang hidup sbb terpaksa dibedah n masuk besi...org yg bwak keta tu, ok je..calar cikit je kereta dia..yg paling buat aku marah tu, boleh plak tgk je pastu bla~ aku doakan satu hari nnti dia akan rase kesakitan yang sama mcm mak aku rase...tak pun, salah satu ahli keluarga ko akan rase mcm yg mak aku tgh tanggung sekrg nie..ingat WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK..dan ingatlah RODA itu sentiasa berputar...

Skrg nie mak tgh tunggu hari yang sesuai nk bedah untuk masukkan besi kt kaki mak..3 batang besi..dgr doktor bagitau, kaki mak ade 3 tulang yang patah. tulang tu kene buang dan digantikan dengan besi..Ya Allah...setahu aku, kalo kaki dah letak besi tu, segala pergerakan mak dah terbatas..

Skrg nie aku rase bersalah plak sbb tak dpt jaga mak kt hospital atas tuntutan kerja dan keluarga sendiri..kalau lah aku tak punya ank, insyaAllah aku akan amik cuti spesel tuk jaga mak..tp nk buat mcm mane ini sudah ketentuan Allah..aku harap mak tabah terima ketentuan ini...Ya Allah, Kau kuatkan lah hati Ibu ku untuk mengharungi liku-liku hidup nye Ya Allah...ketahuilah kami amat2 sayangkan mak...hanya doa yang dari kejauhan yang dpt kami panjatkan kepada Yang Kuasa..semoga dengan doa itu, mak akan kuat dan tabah hati nya..insyaAllah....

Cuti minggu nie, kami akan balik lagi untuk jenguh mak....

Tiada ulasan: