Bercycling di hujung minggu

As Salam..hye semua...


Dah lame tak update blog nie kan? huhu tak de cite best la kengkawan..hahahaaaaa plus kebizian yang teramat sgt..so terpaksa menganak tirikan blog den nie ha?

Encik suami dah mula masuk shiff blik..so skrg nie kene lapangkan dada dan fikiran..think positif..InsyaAllah semua perkara baik2 je akan berlaku kalau kte sendiri berfikiran positif kan? 

Hujung minggu baru2 nie kami dah planning nk cycling bersama-sama..memula encik suami ajak hari sabtu petang, lepas dia balik dari keje petang tu, dlm jam 5 boleh la kami sekeluarga bercycling kt sekitar putrajaya..tup2 ble dah kejutkan anak dari tido n siapkan diorg, terdengar plak bunyi guruh..hehe nk sedpkan hati, itu mungkin kt tempat lain bkn kt sini..tup2 hujan plak turun lebat selebat lebatnya..ha kau! dh lame gak tk hujan lebat cmtu..emm smpai PICC depan rumah pn hilang tak nampak disebbkan hujan tu..wahh!! sungguh besar keajiban Allah kan?

Memula pagi tu aku ajak encik suami ke Nilai3 jap! nak bli baju kurung untuk kerja..almaklumlah dh lame beno tak shopping baju sendirik ni kan ? kalo pegi bershopping  kat mana2, asyik2 baju anak je yang dibeli..baju aku tak bertukar pn..kt sana aku beli 5 pasang baju... 4 helai baju kurung, sehelai jubah..terima kasih encik suami iek?

Kami smpai kt umah dlm kul 3 lebih...suh anak tido dlu, sbb kalo bawak bercycling nnt diorg tertido plak..sementara menunggu encik suami masukkan basikal dlm kereta..cian dia...

Kami bercycling petang tu tepat kul 5 petang..alhamdulillah cuaca elok..tk panas tak sejup.hehehe..tp dlm kul 6 lebih hujan dh mula turun..renyai-renyai..cepat2 la kami berkayuh nk smpai ke kereta, takut ank kene hujan n demam plak...kami smpi umah kul 6.40 petang.

peluh jgn cakap la..lenjun tau! sonok sekali sekala dpt bersukan nie walaupun terpaksa bawak anak bersama..tp aku rase itu semua lebih membahagiakan kami..syukur alhamdulillah...

ok la nie ade 2 3 keping gambo yang aku nk selitkan kt cini..gmba encik suami ade tp dia tak bagi share..segan kata nye..kih3 ok la..aku kene hormat keputusan dia..ok la bye..As Salam..~






3 ulasan:

ima_muz berkata...

sgt jeles..pasni nak beli basikal gak...dah bgtau dah laki aku nak beli basikal cam ko..hahah...mahal x beli basikal...

Tomoyo@Zura berkata...

hahaha tak la..ko kene pandai servey je la..

Tomoyo@Zura berkata...

hahaha tak la..ko kene pandai servey je la..