Sambungan dari entry : Family day At Gold Coast, Morib

Salam

...petang tu kami sampai kt umah lebih kurang jam 2 lebih...anak pn dah penat, kami semua masuk tido, except en suami..hahaha rajin sungguh dia pasang carrier bby kt basikal2 kami..yek la cdg petang tu nk riadah petang plak..bawak basikal keliling rumah kami...paling jauh pn taman2 kt sekitar putrajaya..nasib la petang tu tak ujan....korang bayangkan lah, dah la penat gi family day tak abis lagi, petang tu kene kerah tenaga plak..kalo dah berehat, kompem kemalasan tu merantai diri..ewahh....mmg malas sgt..rase nk tido smpai petang..encik suami paksa gak petang tu ktorg berbasikal..so redha....

lepas mandi kan anak2, ktorg bersiap..keluar rumah dlm kul 4 lebih la...memula memg lenguh sikit peha nie..mane tak nye dah lame bebenor tak bersenam...lemak2 dah tepu kt perut, tangan n tempat2 yg berkaitan...aduiii...so nk sehat pnye pasal, aku paksa gak la berkayuh..perlahn pn tak pe kata suami....sonok gak petang2 berbasikal nie..penat usah ckp la..anak2 pn seronok...haha yang penat abie n umie la yang mengayuh.... kami surrender time dah pukul 6 lebih..tgk hari makin gelap..terus blik..tkut anak2 kene hujan plak...satu masalah kalo anak2 demam kan?

 haha tu la aktiviti petang kami...nasib la esok nye bleh bgn pegi keje...next week nk berbasikal lagi tp kali nie plus nk berjogging plak..hope berat badan yang bertambah 3 kg dari berat asal aku tu dpt dikurangkan..insyaAllah...encik suami pn byk bagi sokongan....thanks encik hakimi... 


 p/s : ok tak blog aku skrg nie lepas di upgrade? hope korang suka..=P


Tiada ulasan: