Family Day At Gold Coast, Morib

Salam..hye all's~

minggu nie bercuti sambil join encik suami pnye office family day..di gold coast, morib banting..wow! memula mmg teruja gak la nk pegi..tp berita tak bape baik, anak kecik plak demam mlm esok nk pegi ke tempat tu..sedih2..baru ingt nk happy kan si kecik tu dengan main air kt sana..tp nk buat mcm mana..baru nk tumbuh gigi geraham bawah..ritu demm panas sbb geraham atas nk tumbuh..waduhh...si adik kerap demam..sabar je la ini semua dugaan dari Allah kan?

kami bergerak dari rumah jam 7.30 pagi..smpai lebih kurang kul 8.30 ++ sbb encik suami tunggu kawan sekali..emm sampai2 dorg suh makan dlu, pastu ade la sikit aktiviti2 diorg..senamrobik, dan sukaneka..yg bestnye encik suami pn join..haha lawak2..tp takpe la tuk suka2 kan..aktiviti tamat dlm kul 12.00 tghari..mknan siap hidang plak dlm kul 1 paling lewat pn..emm susah nye nk tunggu kt sini..dh la tak de tmpat duduk, nsib encik suami bli kan tikar...jadik la..dari bertengkek kt tempat2 yang tak sepattnye..hahaha

yang paling sakit tu, ank asyk meragam..nk tido kot..ialah budak kalo badan panas, buat ape2 pn semua tak kene..merengek ade la...mmandangkan nk masuk blik hotel pnye la lambat bkn main, encik suami suh aku bawak anak2 g main air dlu...wahhh bkn main sonok lagi si kakak n adik..al maklumlah, aku tak penah bwak anak2 g main air kt tempat open cmtu...sbb byk risiko..tp sekali sekala tak pe.....adik yang demam pn main sekali...sonok sgt tgk si adik..sorry to say, pic tak dpt nk hamik, sbb fon tinggl dlm keta..kah3 senang ckp malas la..bleh?

 sedap2 main tu, hujan plak turun..em tk dpt la nk main air lagi..salin baju anak2, dok jap dlm keta sementara tunggu check in  bilik..dlm kul 4 lebih kami dpt blik aras 4..nasib bilik tu memuaskan hati..terubat cikit hati nie...lega dah dapt bilik..lepas mandi n solat, kami keluarga bli makanan malam n bli ubat adik sekali..in case adik pnye demam mkin teruk...aku bli makanan pn untuk aku n anak..mlm tu encik suami ade dinner,aku dok dlm bilik je memandangkan si adik sakit, tkut kalo bawak menggangu org lain yg nk sonok2 malm tu kan..so jalan terbaik aku dok dlm bilik ngan anak2..

esoknye, pas mandi kt bilik, kami turun plak kt kolam..hahaha smbung mandi kt kolam plak..sonok...kami main air smpai jam 11..so siap2 naik balik, mandi n salin baju..nk blik dah..kami check out kul 12.30 lebih...

dah smpai umah kami smbung aktiviti lain plak petang tu..nk tau ape dia? next entry plz...heeee

the only pic yang aku amik kt sana..

Tiada ulasan: