Semangat Baru~

Salam dan hye blogger semua...

Semoga anda semua sehat dan happy selalu hendaknya...alhamdulillah aku masih diberi kesempatan lagi untuk update current issue dlm hidup aku..kih3...tk de la issue beso pn...biasa la hidup orang biasa2 kan...

rutin hidup seperti biasa..tp sejak 2 hari lepas, kepala aku bahagian depan terasa sakit sgt...mcm ade benda mencucuk2..ble aku bertnya pd en suami, katanye tanda2 migrain menyerang le tuh...emmm aku agak, ia kot....antara penyebab migrain ini kurang tido...almaklumlah dah seminggu lepas anak2 asyk sakit2 je...kalo si kakak tak pe lagi masih boleh dikawal walaupun dia sakit...tetap aktif macm tak sakit..tp si adik lain plak...kalo dah sakit, makan n menyusu pn kurang...bygkan kalo satu botol saiz biasa, dia dapat habis kan pn suku je..nk bg dia abis minum mmg payah la...kalo sehat dlu, satu botol tu ble buat, compom licin...yang paling aku takut ble time sakit, lepas minum susu mesti muntah blik...kecian..sbb tu la nk elakkan dia muntah susu blik, lepas dia tak nk minum susu tu, cepat2 aku diri dan tepuk belakang badan dia perlahan2 bg kenyang baru leh bagi dia duduk blik....

aku risau dia kene dyhidrate je...tak pasal2 kene masuk wad..ahh mintak simpang la semua tu terjadi pd keluarga aku...kesian tgk adik kalo kene cucuk sana, cucuk sini...sakit hati umie kalo tgk mcm tu..cukup la adik dah lalui saat2 mase kecik dlu....

hari ini, alhamdulillah anak2 semua dah sehat...cume si adik sesema cikit..semoga itu tidak membataskan had adik untuk bermain nnt...insyaAllah.....lagi dua hari je lagi nk blik kg.....nk reload tenaga balik pastu....dah sebulan lebih tak balik..heee rindunya pada mereka2 yang berkenaan.....ok la nk study blik...da....salam..

yippie...hiiiiyakkkk

Kembali Bertugas

Salam dan Hye Blogger semua~

Alhamdulillah akhirnya aku smpai di opis, Putrajaya dengan selamat. Walaupun lift di rumah aku hanya satu yang boleh digunakan berbanding 3 biji. MasyaAllah hanya Allah yang tahu kesulitan yang harus kami hadapi dari hari ke hari berdepan dengan masalah yang org lain buat. Tapi aku redha je la kan...tak leh buat ape dah...

Sesampai ke di tempat harus/wajib/sunat ha kau semua ade~ kene bukak email la yang paling penting...mak ai...mmg byk benda penting yg wajib aku buat hari ni...biasa la kalo dah tinggal pejabat lebih dari 2 hari kan? so keje jgn ckp la....tp tak pe...aku suka!!!

Ble dah mengadap pc nie, so sudah semesti nye dah bersarapan dan minum kan..tp minum coco collagen masih dlm proses..sbb airnye panas, kene tunggu cold cikit baru bleh minum...ok lah tu je la introduction untuk aku rinie...almaklumlah aku pn tak bape nk sehat..en sesema suka sgt bertenggek dengan aku kan....plus en batuk dan kahak...naik gatal dah tekak nie..nasib suara still ade lagi..ok la da~

Habislah cuti aku tahun nie~

Salam..entry ke 2 okeh?

masuk hari nie dah 4 hari aku bercuti..ehem bkn cuti mengedik2 kan diri kt umah iek? semuanya sbb anak aku sakit..bkn seorg tapi ber2...memula aku terpksa amik EL je tuk hari selasa baru2 nie...sbb badan ank panas..minum susu waktu malm ptlak dia muntah2..kesian..dah la aku tak cukup tido sbb menjaga adik..mlm selasa tu plak, bdn kakak mula panas + banyak tahi mata..mcm sakit mata je aku tgk memula..

so aku amik keputusan tuk amik lagi 3 hari cuti menjadikkan cuti aku berkurangan sebanyk 4 hari...syg memg syg, tp nk buat macm mana aku kene utamakan keluarga dlu...tak pe lah 4 hari tu ape sgt kan?ingtkan memula mlm jumaat ritu adik dah ok, kalo kakak dah ok sgt la...bkn skit mata beb! tahi mta tu disebbkan keadaan badan yang terlmpau panas so tahi mata boleh keluar secara berlebihan..hahaha baru aku tahu....esok pagi, ingt nk pi keje blik, tgk2 bdn adik panas blik..aku nk gak bg pengasuh jaga, tp risau plak dia tak melayan anak aku nnti..yek la adik tu kalo bdn tak sehat, asyik merengek je..mintak dukung..kalo badan ringan tak pe..ini dah macm tutttt.....kih3 tk pe la asal anak umie sehat kan? akhirnya aku bercuti jgk..mesti semua org suka bercuti kt umah kan? aku? masyaAllah boring giler beb! tk tau nk buat pe..tp nasib baik ade tenet n laptop tuk aku searching byk benda termasukkan la blaja grammar blik..emmm
ok la mlm nie ade maharaja lawak mega..diorg buat kan stadium tertutup di ipoh, perak..heee tak sabo nk tonton! boleh? k la da~

salam...

Kesian Kau Blog~

Salam kengkawan blogger semua~

Ya Allah nie blog sape nie? dah bersawang bagai..berhabuk sini sana...mcm tak de pemilik je..kih3...tu la blog haku...ha dah terbukti betapa malasnye aku kan kan kan? tp aku bkn saja2 je  tinggal blog kesayangan aku nie sepi sendiri je...aku sibuk blaja bhs inggeris ma~ yek la aku sedar aku nie tak pndai blaja bahasa inggeris tu..dulu mase amik spm pn syukur sgt2 dah ble dpt c..boleh? betapa kejam nye aku dgn diri sendiri time tu..yek la org sebuk berebut, berlumba2 nak faham bahasa itu...tp aku? buat tak kesah je..

sepanjang aku tinggalkan blog nie sepi je,aku sebuk sebenarnya mengintai blog2 yang guna bahasa pengantaran diorg bahasa inggeris..aku sebuk blaja blik grammar..haha cam sengal je kan? dh tua baru rase bahasa tu penting! tp tak pe la at least aku de usaha gak kan walaupun payah seribu kali kepayahan la~ tp aku percaya satu hari nnti insyaAllah aku akan kuasai grammar tu..bkn mudah tp bkn mustahil...

ok la..memandangkan aku dah lame tak update blog nie, aku akan tinggalkan lagi byk entry tuk hari ini...haha tunggu~