Bukan Aku Tak Cinta

As Salam,

Novel novel novel n novel again!!!!

Ahhhhh giler drama novel dah skrg nie...kt Mustika HD pun ade gak!!! aduiiii....tp bad news kt umah aku tk de astro beyond..kih3...tkpe2...nk tgk drama punye pasal aku terpksa layan cite nie kt komp opis je....time rehat lagik best! tambahan lagi skrg nie bos cuti panjg...wahhhh best giler.....hehe

Drama novel yang berjya memikat hati aku skrg nie, nie dia.....



sebenarnya aku tak khatam lagi bce novel nie...kih3....bru je episode 5...haha sambil2 bace novel nie aku layan gak drama kt laman web ini....yek la kte nie tak de beyond...so tgk kt web je la...haha janji dpt tgk sudah!


Pelakon :
Nelydia Senrose - Hannah Mastura
Sharnaaz Ahmad- Jebat 
Iqram Dizly
Jalaluddin Hassan
Lisdawati

Jalan cite novel n drama, 2 2 best...watak Sharnaaz n Nelydia dlm drama nie mmg kena sgt dengan Novel tau! tak rugi korng tgk drama nie...sampai aku sendiri tak sabar nk tnggu episode seterusnye...but aku layan novel dlu la sementara tunggu next episode..nasib novel dah ade, so layan novel dlu la...hehe lagi satu tak sabar nk tunggu drama Arriana Rose!!! wow!!! suka sgt kalo fathia berlakon.....wink wink wink.....

K la da~ 

Allah Lebih Mengetahui~

As Salam,

Pgi2 Jumaat nie sepattnya rase best je kan? tp tah la tetb rase panas hati plak rinie...

skrg rata2 kt fb dok sibuk pasal naik naik nie kan? kt pej aku pun semua org dok ckp pasal kenaikan tahun 2014 nie...mcam2 rungutan aku dengar...pasal GST la..pasal GAJI la..pasal TOL la...pasal MINYAK la..ape sudah jadi dgn JANJI DITEPATI dlu sblm ko menang pilihan raya? lerrr tah tah ko menang pun sbb "TIPU" kot..hehe....tkpe la Allah tau ape yang korang kerja kan...

aku sebagai rakyat di Malaysia nie rase tk puas hati la...ble aku dengar ceramah agama ustaz2 fofuler byk yang kondem kerajaan skrg nie..sbb ape? emm bg pendapat aku sepattnya kerajaan yang ade skrg nie membela rakyat..bkn menjahanamkan rakyat..aku mmg cukup2 marah pasal hal nie...ape lagi ble org duk pertikai, kenapa TOL naik mendadak smpai 1 ke 2 ringgit? n yang paling teruk dia salahkan pembangkang? hey!!! kalo ko tak tau syarikat2 tol tu semua ade share kerjaan...n share kerjaan tu lah yang paling byk dlm syarikat2 tol tu..n tol nie bukan under Selangor ok? but under kerajaan yang memerintah..sedar tak? kte semua nie mangsa dlm negara sendiri..spttnye kte kene bangga dengan negara kite sendiri..tp aku sendiri yang lahir dlm Malaysia  nie rase sebaliknye...kenapa Malaysia cmnie iek? dh makin teruk plak sejak 6 7 thun nie...matawang Malaysia dah jatuh teruk, bygkan 1 dolar singapura, duit kte 3 ringgit tau? sbb tu la org singapura sonok blaja kt malaysia nie..sbb murah kan? kalo kte sendiri nk belanja kt Singapura? hoho mimpi la kalo gaji ciput je..nk jejak kaki kt singapura pun dah rase gerun! 

Bile memikirkan jawapan Menteri2 yang sgt menjengkelkan lagi tambah panas je ble dengar..diorg leh la ckp sbb semua benda2 naik nie diorg tak rase pun..semua dok claim dr kerajaan je..sonok kan jadi org besar2 nie? diorg makin kaya, rakyat makin kedana..korang rase ptt tak? 

dah la dri melayan hal2 dunia nie, kte tetap mcm tu jgk..dari mengejar keseronokkan dunia, baik kte kejar akhirat yang kekal abadi...kepada yang mkan duit2 rakyat nie, ingatlah di dunia je selamat, di akhirat nnt kmi akan tuntut hak kami....Maha Suci Allah, Kau la yang Maha Mengetahui akan sesuatu..kami org2 teraniaya menyerahkan segalanye kepada ketentuan Mu...Kami Redha Ya Allah.....setiap pembohongan akan ditunjukkan dengan kebenaran...Takbir!!! Allahuakbar!!!!!


Make Up Your Eyes

As Salam,

Just nk share sikit pasal make up your eyes...aku pun nk blaja cikit2...ehem ehem dari mata turun ke hati la katakan..kih3




semua aku berkenan....hehe


First Time Berniaga

As Salam,

Syukur hari ini aku masih bernafas, meneruskan hidup sebagai seorang hamba Allah...

Ya Allah ampun kan hambaMu ini kerana telah byk kali tersasar dari landasan nya..

Ok...pagi2 nie dpt berita sgt menyedihkan...Boss MC untuk seminggu...Kalo ikut logik mesti sonok kan kalo bos CUTI seminggu lebih sekali pun..yek la aku tak de koje..leh balik awal..hehe..tp ble memikirnya BOS MC sbb sakit, kecian la plak....dikabarkan BOs aku tu jatuh dlm longkang...kalo longkang sekangkang kera tk pe la..ini dalamnye lebih kurang tinggi aku la...Ya Allah terkejut aku dengar...memula kaki BOs tersadung n then terjatuh kepala terhantuk n terus pengsan sekejap..terkejut aku dengar...Semoga BOS cepat2 sehat eik....

Hari Jumaat lepas, aku dan suami bukak booth jualan Long Dress kami kat JPM...alhamdulillah rezeki semua dari Allah...not bad la hasil jualan kami hari tu..walaupun 2 jam je kami jual...in syaa Allah, next month kami bukak kedai lagi...hehe..

sgt seronok perasaan menjual tu rupe2nye...kami jual murah2 je...yang selebihnya kami kira sedekah je kat orang beli..tk rugi pun kan...di akhirat kelak, Allah akan balas...amennnnn...

Tak lama lagi kami akan cuba buat kedai online plak untuk pembeli2 yang suka beli online je..hehe semoga kami berjaya dlm perniagaan ini...saya mintak kawan2 doakan saya berjaya dunia dan akhirat iek...

Minggu lepas kami blik kg...semata2 nak gi kenduri kawan suami yang dlu pernah jadi pengapit suami aku time kami kawan....dah selamat pun kwn tu..hehe...semakin ramai yang menamatkan zaman bujang skrg nie...yek la umur pun dah 26 tahun kan..sesuai sgt la kalo nk kwin....

ok la dari aku merapu meraban, baik study!!! haha k da~









Me Without and With MakeUp

As Salam,

Nie keje tgh malam...tk de benda nk buat kan...huhu

So encik suami, sila jgn tinggalkan saya tiap2 malam..tkut2 i jadik "gila" lagi cmnie..hahahaa

Ok la nie saje2 nk blaja makeup blik..dah lame benar tk bermekap up over cmnie..hehe

Kalo dh pakai nnti leh la bukak butik mcm yang encik suami rancangkan dlu...

In syaa Allah doakan kami berjaya dunia dan akhirat.....

Dipersembahkan.....

Sila jgn ketawa terbahak2....ini sekadar suka suka jer....




 hehe malunyer....

Tak pernah2 aku pakai lipstick merah cm gituw...

Tapi not bad.....=)


Da.....

Lipstick True Dimensions

As Salam,

Hari nie aku nk cite pasal Lipstick True Dimensions..ade 8 warna semuanye...

Warna yang paling aku suka Wild About Pink....Color Me Coral n Natural Beaute....sgt2 sesuai dengan aku....








Lipstick True Dimensions dari Mary Kay ini sangat-sangat istimewa...telah banyak memenangi anugerah dalam pertandingan lipstick terbaik dunia...

Lipstick ini juga mengandungi Vitamin C yang membolehkan kulit bibir terjaga, ada anti aging (anti penuaan) dan paling best ada pelembab...so kalo pakai lipstick ni tk perlu la korang nk pakai pelembab bibir lagi....tahan dlm 6 jam pemakaian...kalo tak minum or makan la iek? Lipstick nie juga akan membuatkan bibir jadi lebih munggil! Auwwww.....

Kalo korang nk kan kelainan nk jd cm superstar, ko leh try Lipstick True Dimensions Colour Firecracker..wahhh pasti terserlah kecantikan anda!!!! 

K la da~~~



Hujung Minggu Kami

As Salam..

dah petang2 baru ko nak update blog iek zura? hahaha nk buat cmne..nie la mase yang ade pun kan....

fuh baru je dpt barang Mary Kay yang aku order 9/12/2013 ritu....lambat sgt! yek la hujg thun kan so diorg kene kira stok dlu..adehhh....

ok continue tajuk penting..

Hari Sabtu kami sekeluarga gi pesta buku kt PWTC,..ini semua penangan Novel punye pasal! hah! memula aku tk tau pun ade event tu kt PWTC, kak ajar yang bagi tau! memandgkan dia nk sgt aku blikan buku2 novel koleksi dia yang tak cukup2 tu, aku pun paksa la encik suami teman aku turun PWTC..alhamdulillah tk byk cabaran nk gi sana..syukur...

Last, berjaya merembat 3 buah buku untuk aku sendirik....n ini untuk kak ajar plak.....


koleksi buku yg belum dibaca adalah sebanyak 10 buah kot..hahaha beli je tau, bace idok juge...i bz dngan keje2 rumah...so nk bc pun kene ade time nye...hehe

dah settle bli buku, ktorg bwak anak gi AQUARIA plak...haha first time nk gi sana mencari merata2 siap tanye org lagi..malu...but who cares..last2 penat pusing2 kami jumpa gak AQUARIA tu...charge bayaran RM104.00  untuk 2 dewasa 2 kanak2....jom tgk gambar plak ape yang ade dalam AQUARIA tu iek...





















fuh....best!! tk rugi dtg..kih3...

ok la da~




Color@Play Dari Mary Kay

As Salam,

Nak Share Promo Bulan Disember 2013 nie!

Sgt murah korang  pun tak jangka harga nya tau!!!

Beli 1 eye shadow with 3 colour and 1 jelly lipgloss, korang leh dpat cute pouch beg...

Jom tgk gambar!!!!







Kalo berminat pm aku iek.....


I LOVE MARY KAY....

Warna Lipstick Mane Pilihan Korang?

As Salam,

rinie kte belajar warna-warna lipstick iek? Sebenarnya warna lipstick ade maknanye tersendiri..jom kte kenal pasti...Korang suka pakai lipstick warna ape? heheheeee

**klik kt gambar untuk tumbesaran....hehe

Haaa dah tau ape makna lipstick yang korang selalu pakai? hehe cuba2 la try lipstick yang korang sendiri tak pernah pakai...mesti lagi gempaq!!!

K da~

Aplikasi Editing Gambar Paling Best

As Salam,

Dah bape hari tk update  blog..tk de benda menarik pun..post kali nie just untuk sharing something aku rase best gak..hehehe

Mood pun tak bape best sejak akhir2 ini memandangkan anak dara dan teruna aku demam..so mood aku pun dah ke laut la jawab je..mane tk nye dengan tak cukup rehat n tido menjaga anak2 kan? tp tk pe semua tu dugaan dari Allah..tu tandanya Allah masih sayangkan aku dan keluarga aku..alhamdulillah~

Ok...kali nie aku nk cite cikit pasal editing..mmg ramai pengguna2 fon canggih sekrg nie gile gambar kan? so bab editing2 nie pun tak ketinggalan...aplikasi yang aku baru jumpa nie mmg best la...PIXLR.COM....

Kalo versi Komputer cmnie.....>

Kalo versi Fon plak.........>



ok hasilnye....

ini antara gambar yang aku edit guna pixlr.com...



Sila muntah oren...haha 
dah lama tak letak gambar gedik2 sendiri..haha

k la da~ harap2 perkongsian ini dapat bagi korang info cikit bab-bab editing iek... =)




Set Timewise Mary Kay - Review

As Salam...

Rinie nk review produk yang sgt2 miracle dari Mary Kay...Jom!


TimeWise Night Solution - Best Seller
TimeWise Day Solution Sunscreen Broad Spectrum SPF 35 - Best Seller

Penjagaan yang membekalkan rawatan Pronewal yang eksklusif untuk perlindungan penting pada siang hari dan menggalakkan pembaharuan pada waktu malam supaya kulit anda kelihatan lebih sihat dan muda. Biji-bijian dalam timewise night solution merupakan vitamin-vitamin yang diperlukan oleh kulit seperti vitamin C.



TimeWise 3-in-1 Cleanser - Best Seller

Membersih dan menyegar. Menghaluskan kulit dari kelihatan kusam dan kurang sihat. Menampakkan kulit lebih rata, lebih berseri dan lebih muda. Tidak mengandungi bahan kimia serta tidak mengeluarkan buih ketika mencuci muka.





TimeWise Age-Fighting Moisturizer


Mengelakkan kehilangan lembapan dan memberi penghidratan selama 10 jam serta mempercepat proses pembaharuan kulit. Dirumus dengan sebatian humektan serta antioksidan kuat yang melindungi kulit dari radikal bebas supaya kulit licin dan tampak berseri.





**My mom tengah guna produk Mary Kay ini tau..skrg dlm tempoh pemulihan....sbb mak aku sebelum nie byk sgt guna macm2 produk kecantikan kt pasaran skrg kan..so kene buang semua toksik yg ade...pasnie mak dah jdi cantik la..jgn terkejut..semua tak mustahil...Produk nie sesuai untuk wanita berumur 24 tahun ke atas..fungsi utama untuk menghalang dan mengurangkan kedutan di wajah.




I LOVE MARY KAY