Entry Tak Bertajuk...

As salam~

heee sepatutnya tajuk entry semlm aku letak " Tak Dapat Nak Masuk Gambor Lagi" bkn "Tak Dapat Update Blog Lagi" kih3 sowie eik...leh update blog tp tak leh nk masukkan gambo je..kuang kuang kuang...

Alhamdulillah perkara yang aku risaukan dah pn selesai...something worst didnt happen..alhamdulillah syukur sgt2...Now, aku tengah blaja2 nk mendalami english...masuk nie dah 2 buah novel aku rembat kt library KPT..kih3..so far jalan ceritanya aku faham n biasa2 je..aku bce novel nie pn salah satu cara nk tambah vocab n increase english language..nie salah satu saranan dari seorg teman rapat aku sejak dari sekolah rendah lagi...Now dia dlm proses buat Master...wow!!! hebaq sungguh dia...

Aku bukan saje2 nk mendalami english nie...ade benda sebenarnya..insyaAllah tahun depan kalo tak de ape2 aral melintang n PTPTPu aku dah settle, aku nk smbung blaja..nk amik Ijazah..emmm dari dulu lagi aku nk smbung blaja..tak mau la disebbkn dah berkeluarga, cite2 nk smbung blaja pn terbantut..tp bkn senang nk galas tugas sebagai seorg anak, isteri, ibu dan student to be...kene pk byk kali takut2 terkandas ditengah jalan plak nanti..sia2 je kan....niat tu mmg ada..cume kene take time sikit...hope cita2 nk dpt Ijazah tercapai satu hari nnti..insyaAllah..amennn~

Sepanjang hidup sebagai seorg ank, isteri dan ibu kepada 2 org cahaya mata yang semakin membesar byk menguji kesabaran aku...setakat jerit satu flat boleh dengar itu dah biasa la bagi aku..hahahaaa....bleh jadik tarzan la kan? tahun ke tahun semakin byk perubahan yang aku dah capai...terutama dalam menjadi kebajikan suami dan anak2...dlu mmg payah sgt nk jadik seorg isteri yang memahami dan dpt terima seadanya keadaan suami..tp alhamdulillah dengan pertambahan umur, dan usia perkahwinan perkara2 itu semua dpt aku atasi...kalo tnye suami,mybe dh bleh dpt A kot..hahaaa yek tak? kalo nk dpt kan A+ tu insyaAllah kene tunggu lagi 5 Tahun..hahaaa..dari susah, sampai lah ke saat ini, Allah dah makin mudahkan perjalanan aku dan suami dlm mmbesarkan anak2...bkn senang dlm usia muda kami nk menghadapi kerenah duniawi, disamping membesarkan 2 orang cahayamata kami tu..hanya Allah je yang tahu betapa payah nye kami, tp aku sikit pn tak penah berputus asa malah kami berdua makin matang dlm setiap cubaan dan halangan yang Allah bagi tu...alhamdulillah perkahwinan kami bahagia sampai ke saat ini...gaduh2 cikit tu biasa la, adat berumah dan bertangga kan...

ok lah panjangnye aku berceloteh kan? tp tu la sedikit sebyk kehidupn aku dulu dan sekarang...haaa nk tambah sikit, dlu aku tak  pandai masak..skrg alhamdulillah, kalo peti sejuk tu penuh dengan barang2 dapur, aku tak penah miss masak untuk suami dan anak2...walaupun penat blik dari keje, aku tak kira tetap gak nk masak...walaupn tak sesedap mak mak kami berdua yang masak..kih3..

ok la salam jumpa lagi...da~




2 ulasan:

ima_muz berkata...

erm dah 5 tahun erk zura ko kwin..erm aku baru setahun lebih..mmg bnyak dugaan...terutama dari soal kewangan..agak x pandai nak manage lg... tambah2 laki bini gaji lain2...rase cam cepat je hbis duit...moga ko terus berbahagia n smpai hajat nak smbung degree.

Tomoyo@Zura berkata...

tak la..blm lagi baru nk masuk 4 tahun la long..emmm byk mmg byk dugaan dlm hidup berkeluarga nie...lebih2 lagi dlam soal kewangan dan sefahaman antara aku ngan suami...duit ko jgn cakp la, kalo dpt je gaji cepat je dah tiggl cikit..byar tu bayar nie..tp alhamdulillah setakat nie kami tak kebulur lagi la..heeee aku doakn ko pn bahagia di samping suami dan ank tercinta...amenn...thanks iek...