Istanbul aku Datang~

As Salam...

emmm mesti dah ramai yg dah tgk cite Istanbul Aku Datang kan? lakonan Lisa Surihani dan Tomok...heee aku dah tgk dah...lambat nye ko nie zura..kih3..tp aku upload kt fon je...hahaha tgk time anak2 dah buat "keje" masing2 n en suami keluar main badminton...

The conclusion is mmg jalan cite yang simple but nice...latar belakang tempat yang sgt2 cantik hokeh!!!! n tak lupe gak cite yang sgt2 sweet.....tak rugi tgk la~hee yang sebenarnya suka tgk muka lisa surihani n sebutan rrrr dia tu..heeee

k la tak tau pe nk cite lagi..da~

Entry Tak Bertajuk...

As salam~

heee sepatutnya tajuk entry semlm aku letak " Tak Dapat Nak Masuk Gambor Lagi" bkn "Tak Dapat Update Blog Lagi" kih3 sowie eik...leh update blog tp tak leh nk masukkan gambo je..kuang kuang kuang...

Alhamdulillah perkara yang aku risaukan dah pn selesai...something worst didnt happen..alhamdulillah syukur sgt2...Now, aku tengah blaja2 nk mendalami english...masuk nie dah 2 buah novel aku rembat kt library KPT..kih3..so far jalan ceritanya aku faham n biasa2 je..aku bce novel nie pn salah satu cara nk tambah vocab n increase english language..nie salah satu saranan dari seorg teman rapat aku sejak dari sekolah rendah lagi...Now dia dlm proses buat Master...wow!!! hebaq sungguh dia...

Aku bukan saje2 nk mendalami english nie...ade benda sebenarnya..insyaAllah tahun depan kalo tak de ape2 aral melintang n PTPTPu aku dah settle, aku nk smbung blaja..nk amik Ijazah..emmm dari dulu lagi aku nk smbung blaja..tak mau la disebbkn dah berkeluarga, cite2 nk smbung blaja pn terbantut..tp bkn senang nk galas tugas sebagai seorg anak, isteri, ibu dan student to be...kene pk byk kali takut2 terkandas ditengah jalan plak nanti..sia2 je kan....niat tu mmg ada..cume kene take time sikit...hope cita2 nk dpt Ijazah tercapai satu hari nnti..insyaAllah..amennn~

Sepanjang hidup sebagai seorg ank, isteri dan ibu kepada 2 org cahaya mata yang semakin membesar byk menguji kesabaran aku...setakat jerit satu flat boleh dengar itu dah biasa la bagi aku..hahahaaa....bleh jadik tarzan la kan? tahun ke tahun semakin byk perubahan yang aku dah capai...terutama dalam menjadi kebajikan suami dan anak2...dlu mmg payah sgt nk jadik seorg isteri yang memahami dan dpt terima seadanya keadaan suami..tp alhamdulillah dengan pertambahan umur, dan usia perkahwinan perkara2 itu semua dpt aku atasi...kalo tnye suami,mybe dh bleh dpt A kot..hahaaa yek tak? kalo nk dpt kan A+ tu insyaAllah kene tunggu lagi 5 Tahun..hahaaa..dari susah, sampai lah ke saat ini, Allah dah makin mudahkan perjalanan aku dan suami dlm mmbesarkan anak2...bkn senang dlm usia muda kami nk menghadapi kerenah duniawi, disamping membesarkan 2 orang cahayamata kami tu..hanya Allah je yang tahu betapa payah nye kami, tp aku sikit pn tak penah berputus asa malah kami berdua makin matang dlm setiap cubaan dan halangan yang Allah bagi tu...alhamdulillah perkahwinan kami bahagia sampai ke saat ini...gaduh2 cikit tu biasa la, adat berumah dan bertangga kan...

ok lah panjangnye aku berceloteh kan? tp tu la sedikit sebyk kehidupn aku dulu dan sekarang...haaa nk tambah sikit, dlu aku tak  pandai masak..skrg alhamdulillah, kalo peti sejuk tu penuh dengan barang2 dapur, aku tak penah miss masak untuk suami dan anak2...walaupun penat blik dari keje, aku tak kira tetap gak nk masak...walaupn tak sesedap mak mak kami berdua yang masak..kih3..

ok la salam jumpa lagi...da~




Tk dpt nk update blog lagi~

As salam and hai blogger2 semua..

Em tgh kusut skrg nie..wawawaaa...semoga Allah permudahkan hari ini..amennn....

Dah lame tk update blog...kurang nk tau sbb aku terencat nk update blog? huhu..ritu ada cadangan nk update blog nie dengan majlis dinner JPT..but time nk masukkan gambo je faillllll~ mencikkk sgt!!!! dia tulis, lebih kurang cam memory gambar dah tak ade..kalo nk store gambo kene bila Megabait plak..aduiiii~ ingatkan leh je nk masuk beribu2 gambo sekali pn rupenya ade limit gak? haduiii....nmpk gayenye lepas nie aku update entry semata-mata la..no gambo2 lagi iek? laaa tak best la kan? org kata dengan gambo, leh menceritakan segala-galanye tak perlu nk berkata-kata pn..

keputusan yang paling sedih aku buat for sake nk wujudkan blog nie, aku terpaksa delete entry2 lame...sedih tau! tp nk buat cmne...dlu adelah kenangan,skrg adalah kenyataan..kih3

k la da~