Jelajah kat Pahang Plak~

Assalamualaikum dan Hye hye blogger semua~

Asyik asyik PD, asyik asyik Pantai Morib, Asyik asyik Melaka..dah tak de tempat lain ke korang nk berjalan ha! heeeee ble dah bosan asyik pergi ke tempat yang sama je..kali nie kami berjalan2 cuci mata plak kt negeri pahang...keh3...memandangkan en suami dah dpt cuti sehari, iaitu hari sabtu, kami bercadang nk berjalan2 jauh cikit..memula nk bawak anak ke Zoo Melaka..hahaha Melaka lagi kan?...tp mcm tak best je...memandangkan kami sekeluarga nie gila bergambar, last2 kami pegi gak  ke ColmareTropicale, di Bukit Tinggi...emm tak dpt gi Perancis pn tak pela...dpt gi tempat ala ala di Perancis pn jadikkk!!!!!

JOm layan pic plak~

























 mesti ade yang teruja nk dtg sini kan? haaa bayaran masuk RM 12 je untuk dewasa..kanak2 aku lupe la plak bape..tp free untuk 3 tahun ke bawah...alhamdulillah time kami sampai kt sini cuaca panas..tp tak terik sgt la..angin dia sepoi2 bahasa n terasa sejup sikit....kira nyaman lah~

lepas penat kami berjalan2 kt bukit tinggi, kami ingat nk blik ke putrajaya blik..tp en suami kata..dah alang2 kite smpai pahang nie, ape kata kte gi kuantan..ingtkan kuantan dekat la..rupe2 lagi 2++ km baru sampai kuanta..emmm rase cm nk blik ipoh plak..so kami terus ke Bentong...last-last ternampak signboard bukit Fraser....so singgah petronas nk tnye jalan..heeee

ingatkan dekat la nak naik bukit fraser tu..tp mak aiiiii...jauhnye...jalan dia plak, mcm jalan nk ke Cameron Highlands...tp aku rase lagi ok la kot kalo g Cameron Highlands dari gi Bukit Fraser ni...bkn pe...kalo gi Cameron ade jalan baru, tk yah gune jalan lama...tp kalo nk gi Bukit Fraser..tk de jalan lain dah...satu jalan je aku rase..jalan lame...fuhhh jalan dia mmg menguji kesabaran la~ dah sampai puncak...hujan plak turun..emmm nasib tak baik kami kali nie....memandgkan pewutt dah buat konsert rock..kami singgah makan jap..emmm nasib harganye berpatutan....k la layan pic jap~












pas makan2 kami pn turun blik dari bukit Fraser tu...nk menginap kat bukit tu, baju kami tak bawak...huhu lagi pn aku rase mesti mahal kan kalo menginap kat sana...emmmm tp rumah tumpang kerajaan ade..tp tobat la nk naik bukit fraser tu lagikk....baik aku pegi Cameron je..kih3...k la da~

3 ulasan:

Ana Rashidah berkata...

wahhh bestnya pi berjalan. apa yang ada ek kat colmar tu? ada tempat untuk main2 tak? akak tengah plan nak bercuti bulan depan.

Tomoyo@Zura berkata...

yeke? emmm ade tempat main2 gak...tp untuk org dewasa je la..kalo tuk budak2 tu tak bpe sgt..ade pn mcm main game je...zura suggest dtg je tengok2 je la kalo g bukit tinggi tu..lagi pn kalo menginap kt sna mesti mahal...biasa la tempat mcm tu kan...emmm kalo nk suggest tempat yang lain, zura tak bape tahu sgt la kak...sbb kalo kami pergi tempat2 menarik pn kami tak penah menginap...dtg singgah pastu blik...mmm kalo g pd ok gak..tak pn melaka..kalo kt melaka bnyk benda leh buat..malam2 pn still ade aktiviti lagi kt sana..

Ana Rashidah berkata...

hehehe... main2 untuk orang dewasa le zura. akak tak de anak lagi, so sementara masih bersolo ni boleh le nak main-main :)

akak sangat jarang pi bercuti. kalau cuti biasanya balik kampung lepak2 dengan mak ataupun lepak kat rumah je. ingat nak jugak pi berjalan yang dekat-dekat. tapi cuti-cuti malaysia pun mahal le huu... tu yang malas nak berjalan.