Bila Sarang Tebuan Kena Jolok!

Assalamualaikum dan hai blogger~

emmm dah lame aku tak update blog kan? hahaha bkn malas iek..kerajinan sebenar nye..cume..emmm tak tau ape aku nk merapu kt blog nie..kih3...tambahan lagi sabtu n ahad baru2 nie aku asyik melepak kat rumah je..layan korean drama..tu la koje aku!

dlm entry kali nie aku nk luahkan sedikit rase kurang puas hati aku kat salah satu peniaga secara online...bkn nk condem kerjaya murni diorang nie..cume ade sesetgh la kot peniaga online nie kurang adenye perasaan sensitiviti terhadap pelanggan diorang...aku tak penah kene cmnie la yg aku berani ckp..kalo dah selalu kene  tipu tu, no wonder la kan...tu rasenye aku yg menipu kot! kih3...

kisah nie bermula gara-gara nk bli baju tuk dinner...ingat tak entry nie..semua baju2 dia buat org terliur la kan termasuk la haku! so ble gaji dah masuk, aku terus la bank in..tp seblm tu aku mintak la pendapat en suami..ble dpt green light je, terus aku booking baju tu..tp bkn booking gune air liur je eik..i gune duit! harga nye RM 130.00 free postage..harapan menggunung, melangit, dah semua me me lagi....terbyg2 cmne la rupe aku ble pakai baju tu kan..wah gitu!

aku bank in duit 8/11...tup2 minggu lepas tu dia bgtau, inbox kt fb kene spam..terus dia padam akaun fb dia tu..tinggal la satu akaun fb je..memula dulu aku ingt owner nye berbeza, rupanye sama lepas dia kata, semua pelanggan dari Maxi Stalista II sila msj di fb Maxi Stalista nie..ok fine! aku tk msj kt Maxi Stalista bagi tau baju aku dah pos ke blm...aku tunggu la cm org bodoh..ble la nk smpai baju aku tu dengan sabarnye..ble dah masuk minggu ke 2 lepas dia tutup akaun fb Maxi Stalista II tu, aku naik benggang..mane la baju aku nie kan...so aku nk msj kt inbox Maxi Stalista pnye akaun, tp aku pn tak tau, npe tak leh bukak gak inbox dia..so aku terus la komen kt wall dia..baju sye bila nk sampai iek..dengan gaya sopan la..tak kurang ajar lagi tu...terus dia msj kt inbox aku..aittt bleh plak..pelik2..siap tnye aku lgi, npe nk post kt wall...mcm nk menjatuhkan perniagaan dia la konon..hei aku ckp bebaik..bkn aku main sembur je...ok sbar lgi..siap aku mintak maaf lagi n aku dah padam pn komen kt wall tu..bkn susah sgt pn..tekan delete je..cittt!!!

ok pastu aku tunggu lagi...mybe semlm aku dpt baju tu ke kan..sbb dia dah mintak alamat aku kali ke 2 minggu lepas...ok fine..tp tak de bayang pn..aku pn msj la kt inbox dia...



secara jujurnya aku mmg marah la kan..aku nie bkn senang2 nk marah orang..kalo org tak cari pasal dengan aku..kalo korang tk cye tnye la officemate aku..aku nie dah la jenis pendiam je..org usik aku buat tak tau je..tp kalo dah tahap tak dpt sabar lagi, aku mmg menyirap la...mmg aku sembur je la~ sblm nie aku de gak terbace kt wall lame dia...ade gak customer merungut kt dia...ade gak dia komen kt wall dia, mcm2 tentang perangai customer...aku ingat mybe customer la buat perangai..tp lepas aku terkene, mmg aku dah tau..nie semua berpunca dari dia sendiri..customer tak kan cari pasal kalo awk pnye service mantopp...ktorg bkn kenal awak pn..berhubung sbb nye nk bli barang..kalo dah dpt barang, tka de nye nk say hai lagi...sorry la kalo dah mcm nie gayenye..cukup la sekali aku terkene..pasni kalo aku nk bli brg, aku nk terjah page dia dlu..tgk komen pelanggan dia..kalo ok, baru aku bli produk dia...

hai mcm2 perangai manusia nie....sabar je la..lumrah dunia~

Sekian~



9 ulasan:

ima_muz berkata...

so ko dapat ke pakai baju dia..sempat ke ko pakai baju tu di hari kejadian...

Ana Rashidah berkata...

so apa cer? dah dapat ke belum? kalau akak pun memang berangin sebab dah 2 minggu tak sampai lagi. biasanya kalau ada kelewatan di pihak peniaga, derang akan maklumkan.

Tomoyo@Zura berkata...

ima_muz: emm aku nk guna esok (jumaat) gi dinner tu..tp smpai rinie tak smpai lagi..sedih betul la~

Tomoyo@Zura berkata...

kak ana Rashidah : tah la kak...smpai rinie tak smpai lagi baju tu..dia langsung tak mintak maaf sebb terlewat hantar..sy tak kan marah2 kalo dia explain baik2 kenapa baju tu lambat hantar..septtnya dia ade la rase tanggungjwb sikit, sbb lambat hantar baju tu..nie tak, nk gak suh kte bsing2 baru nk terhegeh2 ambil tau..payah la cmnie...tgk je la esok (jumaat) sy dpt pakai tak baju tu...redha je la...

chiyuma berkata...

Salam,saya nk tnye nie,so awk dpt x baju tuu,huu,bkn ape,sy pn ade nk beli gak kt ctu,tp nie sy google dlu psl maxi stalista,sbb sy xbese beli on9 yg harga bratus2,klo bole nk beli yg dpt pegang twos haa dpn mate..uhuk..awk tau ke ktne kdainye sbnrnye,klo dpt terjah bestlaa jgk membelinye,huuu

fara ain berkata...

Tau x, sy pun beli bju kat ctu!! Dah sebulan dh nie..!!bile tnye kate supplier lmbt lh.. brg x smpai lg. Smpai hari ni.. brg tue x de lg. Rse2 nye dh kne tipu ni! Hampeh betul Maxi Stalista nie!!!

cik viruzz berkata...

Hye.
tengah2 sy google pasal cik kak@abang Maxi Stalista ni tersampai ke blog awak. So sy nak tanya dapat x baju awak tu? sebab sy ni memula dia kata seminggu, pastu dua @ 3 minggu, ni dah nak masuk sebulan dah haa..

eiraadira berkata...

hai dear.. jika berminat untuk beli maxi dress indonesia saya ada menjual nya.. boleh whatsapp saya for more info.. 0147227729.. atau boleh dtg ke rumah saya kalau nak tengok stok Presint 15.. atau boleh tgok fb saya Ilya Syahirah. saya hanya jual baju yang ready stok sahaja.. saya opened for borong and also runcit..

cik aena ^_^ berkata...

Saya order jgk. Ne dh 2 mgu. Tgu3 xdpt smpai rneh. Huuu. Sy nk pkai kamis ni..