Percubaan Meng Grill Udang dan Daging

Hai Readers...

Sgt senang hati semalam sbb ape yang terhajat dah pun tertunai..Alhamdulillah~ 

emm nk kata hajat besar bukan la besar sgt pn..tp still gak nk panggil "HAJAT" kan? kih3
sebenarnya dah lame sgt nk bakar grill makanan laut nie tau! emmmm tp disbbkan aku nie tak pandai noo nk masak so hajat tu tak dapek nk ditunaikan hingga lah semlm....syukur sgt~
heeeee hasilnye aku memg dah berjaya buat la..tp komen en suami, daging tu potong lagi nipis so lagi sedap n garing..huhu ok la akan diperbaiki dari semasa ke semasa..al maklum lah kan baru pertama kali an an an~

heeee..tp yg paling malang nye aku tak dapek nak snap pic gojes tu tau! di sbbkan jurukamera dah mogok lapa time tu..so keje dia hanya main game kt ipad sampai aku siap masak titik!
 emmm korang kene imagine je la iek? lain kali aku masuk kan gambo..heeeee

aku amik resepi tu kat blog nie resepinannie.blogspot.com..kt sinie semua resepi hadoh tau! western food pn ade gak! aku dah try sedikit sebanyak resepi kt  blog nie..ahhh memg sedap!!!! kepada sesiapa nk tambah skill memasak dia, meh la masuk blog akak kte nie....gerenti tak mengecewakan lah!
resepi nk grill udang n daging pn aku hamik kt blog akak nie...dari tak pandai kepada pandai2 cikit~ teheeeee

k la nk sambung keje le....dah la kt tempat aku nie sejuk cm dok dalam peti ais...dak mantainance tu pedajal haku gamaknye..smlm ptg memg la tak rase aircond nie..nah skrg hamikk ko dah tahap kritikal dah aircond nie aku tgk..sampai keluar bunyi cm vakum tu! hahahahaaaaa lantak ko lah~ bkn harta bapak aku pn...

k da~


gambar sekadar hiasan..thanks Mr.google~

Tiada ulasan: