JAngan Sampai aku Anggap ko Orang bawah aku!

Hai Readers...

Wah tajuk entry pn dah panas kan? hahahaha pe lagi hati aku yang mcm nk terbakar nie..

ade la makhluk Allah nie..tak yah nk cite name dia la kan..dari dlu hingga ke hari isnin baru-baru nie rase hormat sbb dia tua tu tetap utuh lagi la..anggap dia kakak kte kan..tp ble ade seorg sahabat dah bercerita si hamba Allah nie memburuk2 kan aku dpan pegawai2 lain..wahhh memg membara la hati aku kan...

benda nie timbul sbb kami ada buat Bengkel kt pejabat..FM pnye bengkel..so semua kene involve dlm penyediaan fail meja dan Manual Prosedur Kerja..semua dah dibahagi tugas..aku pn ditempatkan same la dengan hamba Allah sorang nie..ok fine!

Selain kami dibahagikan tugasan untuk buat fail meja tu, ade tugas lain yg kami kene handle..aku ditugaskan untuk handle bab-bab makan peserta...
sama la dengan si hamba Allah nie...hampeh betul! dia kalo bab-bab makan memg laju..
siap terangkan kat aku lgi ape makanan di order dari pagi sampai ke minum petang  utk3 hari tu..wahhh tunjuk ko bagus la kan..ok!

hari pertama berjalan lancar la kan..mmg dari pgi smpai petang si hamba Allah nie ikut bengkel dengan jayanye! ok pagi hari ke 2, dia cakap:-

Dia : Zura, akak dh siapkan FM untuk akak, Pn N dan W pnye..Jadi akak akan print out dan bagi pada Zura untuk zura handle plak..
Aku yang Suci : Baik kak....
Dia: Akak ade keje nk buat, nk buat surat tuk bla bla bla bla....
AkuYang Suci : Ok tak de masalah kak..bleh je...

Bengkel hari ke 2 berjalan lancar.

Hari ke 3, konon dia buat surat lagi la..aku pn tak tau pe dia buat kt tempat dia..ahhhh aku pikir lantak la mybe dia betul2 byk keje,....ok fine!

tup3 minggu lepas bengkel dah abis..hari Selasa..sahabat bercerita pada aku yang Pn N kata kt sahabat..si Hamba Allah nie dok kutuk aku dan sahabat sepanjang hari kami bengkel..kononnye aku tak handle bab makan tu..dia plak yang kene handle...ok!

kalo ikut hati ble dengar sahabat bercerita nk je kaki nie melangkah g tempat dia, n tnye pe masalah akak dngn saya? saya tak ganggu hidup akak jgn plak akak nk ganggu hidup saya....
depan pn N saya backup akak..

Hari ke 3, Pn N baru masuk ofis..jd time tu la dia pantau kami semua..tnye aku, sape yang tk bagi komitment dlm bengkel nie..so aku cite la..ble dia tnye sal Hamba Allah nie, aku kta dia dah buat keje Pn. pastu bagi pada sye untuk masuk dlm fail..sbb dia kta pada sya, dia kene buat surat yang perlukan kelulusan segera dari Datin...ok tak pe, kta Pn N.

pastu ape dia buat kt fail meja dia, salah..jd aku la yang betulkan kesalahan dia tu..malas la nk cite tentang kebaikan aku kt dia kan..aku  bkn cm dia..bangga diri sendiri..

aku dah cover dia dari pn N pn dah cukup..salah aku cikit je..tak tgk mak cik2 anta makanan tu cmne..leeeee tak sambut makcik2 tu..ape kejadah nye aku nk tgk makcik2 tu anta makanan..cm la makcik tu budk kecik? pe la salah kalo ko handle sorg2 pn..bkn berat sgt..tgk je...keje ko aku dah buat@ heyyy memg lampir la pmpuan nie...

So cara terbaik buat mase nie ,aku tak mau bersembang, tnye benda2 aku tak faham, dn tak kan senyum ngn dia..buat pe layan org yang tikam blkg..depan baik pijak semut tak mampuh! kalo blakg nauzubilllah..kalo bleh semua org dia nk tendang dari bahagian nie...

k la da~

p/s: jgn jadik mcm orang nie...plzzzzz





2 ulasan:

ima_muz berkata...

sakitnye ati kan..mmg xpayah la tolong orang mcm ni dah..menyakitkan ati je..

Tomoyo@Zura berkata...

sabar je along...mulut manis, tapi hati longkang mariiii....ayoooo