Cilakak pnye Perompak!!!!!


Hai Readers..

Monday kembali lagi..hahaha buat2 ceria la kan…semalam mak tepon..time tu dah dekat nak maghrib dah..ingtkan mak saje2 je tepon mybe nk tnye kabar…tp jangkaan aku memg meleset la..mak bagi tau kul 6 ptg td, mak baru je kene rompak..MasyaAllah..memg terkejut aku dibuatnye..masuk nie dah kali ke 2, kedai kami kene rompak..Ya Allah aku bersyukur sgt mak tak diape2 kan oleh perompak tu…tp yg buat aku takut terjd ape2 pada mak, sbbnye perompak2 tu hunus pisau kt perut mak..korang bayangkan, kalo tetb ade orang masuk time perompak tu tengah merompak, mau di tusuk terus pisau tu kt perut mak aku..Ya Allah, seriau kalo memikirkan benda2 tu jd pd mak aku dan ahli keluarga aku..Nauzubillah..memg lah tak byk yg hilang, sbb sblm tu duit hasil jualan mak dah simpan..tinggal kt dlm laci pn, duit sepuluh ringgit,ringgit2 je la..tp duit jugak la kan..pastu dia kebas wallet pak aku..aduiii….nsb la dlm wallet tu ade bape hinggit je..tp kad pengenalan n lesen semua dia hamik…kerugian lebih kurang dlm 4++ la..nasib memg nasib la time tu mak aku dah tak pakai barang kemas..kalo dlu, kene rompak first time tu, memg kene tarik  rantai dan gelang mak..lepas je kejadian tu, terus mak gadai barang2 kemas dia, bli motor adik haku..cian mak..

****Ble benda2 ni jdi, aku pikir nk benti keje je..nk tolong n tgk2 kan mak..sape tak sayang mak wei..tp nk buat macam mane, aku dpt berdoa dari jauh je la..n hope sgt, adik lelaki aku tu dpt tgk2 n jaga mak n abah…

Ya Allah, semoga Engkau panjgkan umor mak dan abah aku..Semoga mereka berdua berada dlm lindungan Mu sentiasa..amennnn….

 Aku doakan semoga perompak tu kene tangkap secepat mungkin, bior dia kene sebat sampai mampohhh, gerammm sungguh tau!!! 

Siap la ko perompak, insyaAllah korang akn dpt ditangkap sbb kedai aku dah pasang cctv..haaa hamik ko!

Bialah kejadian ini kejadian yang kedua dan terakhir buat mak….amennn~

p/s: paling teruk nye, perompak nie sempat amik air tuk hilang dahaga dia merompak tu!! Emm memg cilakak pnye perompak da~

2 ulasan:

Ogy Nordin berkata...

Syukur! takde yang cedera..perompak sekarang bukan kira....

Tomoyo@Zura berkata...

tau takpe..dah la org melayu..teruk betul...