Bawak ADik Check Up~

Hai Readers...

Semlm aku terpaksa half day..emmmm ingtkan  bulan2 pose nie terlepas la dari bawak ank gi klinik..huhu tp kene gi gak..nk tau sbb pe...? aku terlepas date rupenya...check up adik sebenarnya 4/7/2012 ( 9 bulan)..terlepas pandang..aduiii.....bukan alasan tak suka gi klinik tp  almaklumlah bukan senang nk kawal anak dah dua nie....
tp semalam alhamdulillah sgt sbb kakak nye tak buat hal cm selalu..emmm biasa la, kalo ipad dah ade depan mata, so focus memg kt ipad je la..ok!

adik plak? memula memg la baik bukan main...emm sbb berdukung kan? ble umie stat duduk,mula la dia tunjuk gagah dia, menendang2..masyaAllah, nsb boleh dikawal lagi...

mase nombor kene panggil, ( nsb dpt no giliran yang pertama)cepat2 masuk bilik nurse....
nurse suh timbang anak..heee yang lawaknye, ade ke patut dia suh adik berdiri kt menimbang orang dewasa..kih3..cm kelako je...

aku : eh nurse, dia tak leh diri lagi
nurse: ops lupe plak saya, tu la badan besar cm anak saya dah, tp baru je 9 bulan..ok bukak baju, seluar n pampers...
aku : ok!

time nk timbang adik plak, aku baring kan lah dia atas timbang bby tu..kih3..tak muat nk letak kepala..lawak2.ank aku kan dah panjang! 

so nurse suh, dia duduk..nasib adik dah pandang balace dia pnye badan....=p

pas settle dlm bilik nurse, nurse suh scan no blik tuk jumpa doctor..sbb adik batuk n sesema..
emmmmm tunggu dlm 10 minit baru nombor adik kene panggil...check2...

doctor : peparu byk kahak..nsib tak de bunyi sempit..amik ubat kt farmasi yek..
aku : ok thanks..doc, nk mintak time slip bleh?
doctor: amik kt nurse di luar..
aku : baikk....

dlm 2-3 minit tunggu nurse tu bergayut jap..
dah settle, amik ubat kt farmasi..time nie adik dah mengamuk sgt..emmm biasa la mata dah merah..mengantuk le tuh!

settle, blik umah, singgah kedai jap, bli barang tuk berbuka (paprik)...heeee

Dapatan : berat adik dah 10 kg
                 panjang adik : 77 cm

adik dah makin besar..ble plak nk jalan yek...=p

kredit tu google..

3 ulasan:

nadia ruslan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
thedindacahaya berkata...

Dah besar dah anak Zue yea. Kejap je dah masuk 2 org. =)

Tomoyo@Zura berkata...

heee alhamdulillah..rezeki along...