To be a Good Blogger

Hai Blogger...

Korang nk tau tak cara-cara nk jdik blogger terbaik nie? haaa mesti korang penah mengimpikan nk jdik blogger terbaik cm HanisZalika kan? kenal tak beliau? alahhhh yang tertb leh jdi pelakon tambahan dalam cite, Memberku Hawa tu..leee tak kenal gak? ok2 nie foto dia------>


haaa cun tak? ade yang dah berkenan ker? ceyyy....

nk jdik cm dia tak? ok..kt cini aku bgi 10 tips to be a good blogger k?
cekedottt....

1. korang mesti la kene ade blog sendirik...kalo tak de, blaja la buat blog yek...

2. Pastu, korang pilih tajuk2 yang korang rase ade orang teringin nk baca...cm fesyen ke..info terkini ke...dll

3. Cube blaja tentang Enjin Carian...

4. Pilih tajuk keyword yang besar, iaitu perkara yang mempunyai byk carian.Contohnye, baby, keluarga dll lagi bagi membolehkan blog kte termasuk dlm enjin carian tersebut.

5. Cube tinggalkan links blog korang pada blog2 yang korang lawati..manelah tau, visitor2 yang lawat blog femes tu terjumpa link korang..leh la tumpang2 kefemesan diorg..kih3..

6. Cube untuk konsisten dlm mengupdate blog korang...

7. kalo blog korang tentang muzik, jangan plak tetb korang ubah tema blog..tetb masuk bab kawin lak..haha pelik la..so ini akan membuatkan membaca setia blog korang dah tak minat nk masuk blog korang.

8. Buatlah blog/cara penulis korang tu nampak unik..tak kira la dari segi pape pn...cthnya mcm background blog, cara penulisan n mybe melalui susunan gadget korang...=p

9.Promote blog korang kat mane2..kt fb pn ade gak group blogger2 nie...try la cari k! mane tau dari situ korang leh dapt ramai follower ke? heeee

10. Stop berbelog dlm 2 3 hari cm tu..jgn plak 2 3 minggu tak update kan..ini akan mengakibatkan rakan2 blogger anda ternanti2 entry baru korang..haaaa rase femes jap...kih3

emm cube la cara-cara di atas..mane tau leh jd cm Hanis Zalikha ke? tak pn Fatin Suhana ker? heeee InsyaAllah..

k la harap2 tips2 nie berguna untuk korang...

harapan bkn sekadar impian, harapan boleh jdi kenyataan andai anda tau bagaimana menjadikan harapan itu satu kenyataan

da~

Tiada ulasan: