Ya Allah ble la keje nk abis nie!!!

Hai blogger..

entry laju-laju..memandangkan dah lame benar tak jenguh blog..emmm sebuk memanjng..dari satu benda ke benda yang lain..tak abish2..huhu aku perlukan ruang untuk bernafasssss..tulunnnn....

k la..ttb sakit perut plak..teheeee..da~



need rest~

Yunik ke?!

Hai Readers...

korang tau tak yang korang nie semua nye dijadikan Pencipta dengan keyunikkan berbeza..emmmm kalo aku? tah la...aku sendiri tak reti nk decribe cmne...tp yang pasti,, aku pn ade keyunikkan aku yang tersendiri...

entry kali nie bukan nk cite or nk terjemah ape tu UNIK...tp just nk share sedikit link untuk kawan2 semua cuci mata korang kt situ....

Blog nie bercerita tentang Quiling..ape tu Quiling? nk tau jom msuk link nie------->miyyahatkertas.blogspot.com....
hasil kerja dia memg seni sgt..dan paling penting...nie la keyunikkan si penulis....
mybe ada antara kawan2 blog aku nie, yang ade keyunikkan cm nie ke..heee
suka masuk blog nie, tgk hasil kreativiti si penulis dlm menghasilkan sesuatu yang bagi aku memg unik..tk penah lagi aku dengar teknik Quiling nie...nice sgt...

kertas & Gunting, kreativiti dlm segi penghasilan kad..kreatif sungguh manusia nie...sebenarnye aku pn suka benda2 cenggini..tp kreativiti aku tak sampai tahap cmne..simple2 je..huhu

Miezcraftshop plak tentang hasil2 kraf tangan...mcm2 benda tu..try la masuk kt  link beliau..mesti korang terpegun jap! n mybe leh jdi ilham tuk bakal2 pengantin ke..tuk buat cenderamata/ole2 tuk tetamu nanti? haaaaa

last, SEKOCI, nie pn best gak....hasil kreativiti dlm penghasilan bunga tangan tuk pengantin n macm2 lagi.....kalo lah aku tak kwin lgi, mesti aku  nk bunga tangan cm dlm blog nie..comel n cute2 semuanye tau!

sebenarnya ada byk lagi blog2 kraf tgn nie..tp aku pilih berdasarkan yang mane aku suka layan blog diorg je..heeee


p/s: selamat melayari blog2 best tersebut..kih3

Keje baik-baik tau!

Short entry...

Tahniah Abang...

Keje baik-baik k! alhamdulillah..kte tak berjauhan..

Love u so Much... =p


cinta itu indah...

Selamat Hari Bapa!

Hai Blogger..

Sowie entry lambat wish Father's Day...heeee semlm ptg kami blik kg..emm walaupn blik kg tak sampai 1 hari, tp rase berbaloi2..penat memg penat sbb blik hari kan? tp tak pe la..al kisahnye dah lame sungguh kami tak pulang menjenguh mak ayah kt kg..dgr suara kt fon je..huhu
Alhamdulillah, akhir nye tercapai gak hajat nk jenguh mereka2 itu..syukur..

memg langkah kanan kami pulang kg semlm..nk tau sbb pe? haaaa mak mertua buat sikit makan2 sempena hari bapa n hari lahir adik2 ipar aku....
bkn selalu dpt mkn2 nie kan..pe lagi dpt jumpa keluarga2 suami..expecially opah....

Jom layan gambar plak..sowie la kualiti gambar tak bpe nk memuaskan hati..al maklumlah gune kamera cikai2 je..heeeee


besar tau kek nie..tp malang nye aku tak sempat nk lantak kek nie..huhu
laku habis tau!!!

seblm majlis bermula..=p

kite bagi can la kt abah tuk potong kek dlu....bkn selalu pn..kih3

to besday girls and boy..hope korang happy2 selalu..=p


Tata~

Lemak?!! Ohhhh NoO!!!!!

Hai Blogger...

Nak tnye la, ramai tak blogger2 kt sini yang ade masalah tentang lemak nie..bkn lemak haiwan iek? heeellloo..lemak kt badan le..perempuan nie kan takut sgt dengan lemak2 nie..termasuk la haku! 
dlu time kawin lemak2 nie jarang la nk haduh kt badan nie ha..tp ble dah kawin dan bersalin bagai, baru la lemak2 nie giat bertambah..huuu 
bkn senang nk buang tau..
opsss silap! hado sorang kawn satu opis aku bgitau, lemak nie tak leh hilang, cume leh mengecil je..nk tau ape care nye? haha mesti korang pn tak nk dengar pnye la~ satu je; Exercise! Exercise! n Exercise!
ble je aku dengar perkataan nie, terus je pk.biar lah lemak nie mkin byk..heee 
sbbnye aku malas sgt bab2 nk berexercise nie..kalo bleh nk petik jari je lemak tu bleh hilang..kih3..mustahil betul!!!

korang ade cadangan tak? kongsi2 le....mne tau betul2 berkesan tuk aku ke? sape tau...sharing is caring kan?


say no to lemak! 

Tinggal Malam nie je~

Hai blogger~ 


hadapi hari-hari anda dengan senyuman..=p

Second Day Attend Kursus Blogger

Hai Blogawan2 semua..haha istilah baru dapat dlm kursus blogger ritu...haha


alhamdulillah kursus blogger habis dengan jayanye...input dpt pn memg byk la..follower pn bertambah dah..heee thanks friends yg sudi add aku..teheee...=p

next time nk hadir kursus-kursus IT yang lain la..dpt basic2 pn takpe la..sekurang2nye ilmu tu bertmbh..jgn la dok takuk tu je kan....

k lah just short entry je...layan sekeping 2 gambar k! cekedotttt......


Da~

To be a Good Blogger

Hai Blogger...

Korang nk tau tak cara-cara nk jdik blogger terbaik nie? haaa mesti korang penah mengimpikan nk jdik blogger terbaik cm HanisZalika kan? kenal tak beliau? alahhhh yang tertb leh jdi pelakon tambahan dalam cite, Memberku Hawa tu..leee tak kenal gak? ok2 nie foto dia------>


haaa cun tak? ade yang dah berkenan ker? ceyyy....

nk jdik cm dia tak? ok..kt cini aku bgi 10 tips to be a good blogger k?
cekedottt....

1. korang mesti la kene ade blog sendirik...kalo tak de, blaja la buat blog yek...

2. Pastu, korang pilih tajuk2 yang korang rase ade orang teringin nk baca...cm fesyen ke..info terkini ke...dll

3. Cube blaja tentang Enjin Carian...

4. Pilih tajuk keyword yang besar, iaitu perkara yang mempunyai byk carian.Contohnye, baby, keluarga dll lagi bagi membolehkan blog kte termasuk dlm enjin carian tersebut.

5. Cube tinggalkan links blog korang pada blog2 yang korang lawati..manelah tau, visitor2 yang lawat blog femes tu terjumpa link korang..leh la tumpang2 kefemesan diorg..kih3..

6. Cube untuk konsisten dlm mengupdate blog korang...

7. kalo blog korang tentang muzik, jangan plak tetb korang ubah tema blog..tetb masuk bab kawin lak..haha pelik la..so ini akan membuatkan membaca setia blog korang dah tak minat nk masuk blog korang.

8. Buatlah blog/cara penulis korang tu nampak unik..tak kira la dari segi pape pn...cthnya mcm background blog, cara penulisan n mybe melalui susunan gadget korang...=p

9.Promote blog korang kat mane2..kt fb pn ade gak group blogger2 nie...try la cari k! mane tau dari situ korang leh dapt ramai follower ke? heeee

10. Stop berbelog dlm 2 3 hari cm tu..jgn plak 2 3 minggu tak update kan..ini akan mengakibatkan rakan2 blogger anda ternanti2 entry baru korang..haaaa rase femes jap...kih3

emm cube la cara-cara di atas..mane tau leh jd cm Hanis Zalikha ke? tak pn Fatin Suhana ker? heeee InsyaAllah..

k la harap2 tips2 nie berguna untuk korang...

harapan bkn sekadar impian, harapan boleh jdi kenyataan andai anda tau bagaimana menjadikan harapan itu satu kenyataan

da~

Kursus Blogger....

Hai Blogger...

terasa lame lak tinggal blog nie..al maklumlah bz memanjg..mengalahkan bos i..kih3...idea memg mencurah2 nk cite kt sni tp tu la byk keje kan?

skrg nie, hidup kene berdikari...pagi anta ank, blik plak amik anak..huh! memg penat tau! tp tak pe la..ble suami tak de 5 hari nie, rase lain plak..huhu~ rindu iek..ish3..sape tak rindu suami komey...heeeee

tk pe la..bkn senang nk senang kan? bia la en suami berkursus dengan jaya nie..dan aku berharap sgt, yang en suami akan ditempat kn di putrajaya je..huhu....

tk mo la jauh2 nie..anak masih kecil2 lagi..perlukan abie n umie dia...

Tolong yek kawan2..sama2 doakan suami sye dpt tempat kt putrajaya iek..

Amennnn....

p/s: rinie hari pertama berkursus bab2 blog nie..heee best gak..byk ilmu dpt...insyaAllah pasnie leh la jd lebih2 expert dlm blog nie...teheeee....


really miss u~

entry lepas rindu jerrrr~

Dedicated to my sweet love...

lorong hidup ini akan sunyi andai aku sendirian menjalani hidup ini tanpa kamu..
terlalu pjg dan terlalu lama aku rase andai kau tidak menemani aku menyusuri lorong-lorong itu...
terasa berat dah payah untuk aku melangkah....
aku ingin kamu membimbing tangan ini tuk  sama-sama melangkah menuju bahagia kita...
agar hari-hari aku tak sunyi dan hambar lagi... =p

really miss u dear...LOL

Ciput pnye cite~

Hai Blogger semua...

Syukur alhamdulillah, hari ini sampai gak ke pejabat..setelah mengambil cuti sehari pd jumaat lepas..emm anak yang sulung plak demam panas sampai la termuntah2..waduhhhh hati ibu mane yang tak risau kan? nk tinggl g keje tak sampai hati melihat dia merengek2...kecian kakak~

dengan berat hati umie amik la cuti sehari..untk jg kakak dan adik di rumah..so rinie, tgk dia dah tak demam.cume merengek ble kene tinggal kt umah pengasuh...nk wat cne..umie kene keje sayang~

skrg adik dah pandai membebel..sonok tgk..kakak pn dah pandai ucap selamat malam balik  ble aku ucap selamat malam kt dia..sooo sweettttt....

suka pic nie..haha dats it~


k la nk sambung keje..da~