disiplin kan diri andai anda nk kurangkan berat badan~~~~

Salam Readers..

ble rase nk kurus membuak2, haaa nie la jd nye..mkn pn nk sekat2..hahaha
eh mesti la nk kurus kan..so kene la korban cikit...

bln lepas aku de timbang, leee timbang cikai2 je..tu pn timbang kt tempat cc aku..kih3..sory c, terkutukzz plak..
timbang pnye timbang, cisss naik 5 kg dari berat aku yang septtnya..tp skrg sejak dah beranak 2, berat pn dah 55 kg..ohhh tidak!!!! damn..teruk nye kamu zura wei...

so di sbbkan sindrom fobia gemuks melanda, aku pn cube2 la nk berdiet..haaa nk tau diet nye cnner? ok..

pertama-tama sekali, aku kene kurangkan makan nasik..sblm nie 3 senduk you..skrg nie dah jd 2 senduk..peace..^-^, tuk ke nie zura? hahaha 

ok tips ke 2 plak, tengahari jgn makan..sbb nye pgi ko dah melantak nasik lemak..so kalo ko makan tgh hari lgi, bertambah2 la lemak yg sememangnya dah berlemak2 tu puan zura..ok!

tips ke 3, sila bersenam...walaupn aku rase perjalanan dari blok A ke  Blok D, untuk tunggu bas setiap 3 minggu hari bekerja dah ok untuk bakar lemaks2 aku nie, tp masih kurang lgi buat aku.sbbnye! hari minggu ko dok rumah je..dah mkn ko tido dgn anak..so walaupn 5 hari ko membakar lemak dgn berjalan kaki, tp 2 hari ko dok rumah goyang kaki tanpa bersenam..tu tak cukup..mybe kalo dipk pk kan blik..emmm lemak tak kurang pn..tul tak?

so inisiatif aku, haaa jom senam le....ptg2 ri minggu berjogging pn ok what? aku nie tak berjogging sbb suami asyk bz je hujung minggu..dgn part time job dia..tak kan lah aku nk bwak 2 2 budak comel tu g jogging area rumah...nnt umie ke mana, anak pn tah ke mana.....so aku cube tuk buat senaman dgn ank2 kat rumah..nk tau senaman ape? hahaha..kami berjoget...fuhhh berpeluh gak kalo kte menari pn..( pssssttt aku buat, time husband tak de je...hik3)

yang ke 4, tulun kurang kan minum ais n lebihkan minum air masak..good! yang nie aku dah berjaya buat..no more ais k!

tu la serba sedikit tips2 nk kurus dari aku..korg jgn tiru tau! tkut jdik lain plak..sbbnye hasil tak dpt lgi..insyaAllah kalo dah berjaya, aku akan update blik k!

semoga usaha aku tuk pakai seluar jeans zaman kuno tu berjaya..doakan aku iek.. luv uolll....=p

Tiada ulasan: