Bicara Tentang Hati...

salam readers..

hari nie aku nk luahkan something...tak de sape yang mampu untuk aku bercerita tp biarlah blog nie yg jadi saksi segalanya...
aku tak tau nie salah fham antara kami atau kenyataan yang tk mgkn dpt aku terima...
lama kelamaan aku rase tiada cinta lgi antara kami...sampai aku rase dah muak, dah jelak...dah lali dengan benda2 nie..sabar aku ade tahap nye..jgn sampai sabar yang aku pendam, satu hari akan menyebabkan perkara yang tak sepattnya terjdi...pernah terlintas dlm hati, nk lari jauh dari sini....andai kata, aku tak ada anak...mashaAllah...jauhkan aku dri perkara2 yg tak penah aku fikir seblm nie....kukuh dan baiki lah hubungn kami ber2...
kalo di luahkan, semua org akan kata..ah benda kecik je nk besar2 kan..ok fine..tu bg korang, tp bagi aku, yang berhadapan dengan kenyataan yang maha pahit ini, tentu korang akan kata..kalo aku ditempat kamu, mybe aku akan buat lagi teruk dari ini....
seblm nie aku bersabar...ok mby pasnie dah ok..tk pe la...biarkan....hati aku dah cukup kuat untuk bersabar...syukur smpai ke tahap ni...
kali ke2 terjadi, hati dah tak leh sabar...bila benda tu terfikir2...badan rase lain..kalo la kurang penah rase tak sedap badan..mcm ade benda tak best je pd korang..haaa cmtu la yg aku rase....
aku kalo bleh tak nk besarkn hal nie..tk nk bertekak pn...benda kecik kan...tp nie soal hak aku..titik peluh aku....sape yang tak bengang, kalo keje penat lelah, hilang tk ade hasil....
mcm buat keje bodoh.....

demi anak2 aku sabar lg smpi ke saat nie...namun andai kata, hati mendapat petanda tak baik...izin kan hati ini membeku, terus menjd batu yang tak mampu cair lagi...

hati ini tak selamanye begitu, hati bisa berubah andai ada perkara yang mampu melukakannya...
cinta tak selamanya kukuh buat kamu, ia mampu hilang andai ia dikhianati....
jujur pada hati, jujur pada cinta dan jujur lah pada diri kamu sendiri...


Sekian....

2 ulasan:

ima_muz berkata...

what happen 2 u dear...kalo ada ape2 nak share mesej je erk...moga segalanya dipermudahkan..

tomoyozura87 berkata...

nothing dear..myb blum tiba mase tuk share kot..kih3..but fyi, it still in progress...biasa lah rumah tangga..ada best ade tak best..tp alhadulillah..benda2 bodoh yang nk aku buat, akhirnya Allah dah bagi petanda tak baik..syukur..semoga hari ini lebih baik dari hari sebelum2nye...amennn