Selamat Ulang Tahun Puteri Ku...

hai readers..

selamat hari jadi~ selamat hari jadi Arriesya..selamat hari jadi...

emm hari nie genap sudah 2 tahun umur ank sulung ku..semoga kakak cepat besar, makin sehat, makin kuat makan, makin pandai tp jgn la noty2 iek..penat umie n abie tau!

pape pn umie n abie sayang kan kakak sgt2 tau! walaupun kakak sgt2 la noty nye..fiuhhhh....

LOve u SO Much...


 Sweet Nur Dhia Arriesya 25/4/2010
Hai Readers...

pagi isnin yang penuh dengan macam2 cite n hal nye..kih3..
pagi2 nie aku tak dpt masuk bilik, sbbnye kunci bilik my boss yang pegang..hahaha..so ko kene bertapak la kat mane2 pn zura wei..
tup2 bos telefon, bagi tau i masuk lambat, hee jame teruk kt UPM nie..alamakkkk.....
baik bos...

tetb dikabarkan oleh cc aku yang meletup, TGF...slip gaji dh leh tgk kt jabatan akauntan negara..haha dengan rase yang penuh keterujaan. aku pn masuk la laman web tersebut...
check2 gaji..haaaa dpt la cikit..cukup la tuk bli barang2 keperluan..syukur atas rezeki dari Mu...

lepas tu selesai kami2 semua berkumpul,  bos masuk..teruja sgt..sbb nk dpt gelaran datuk dah..kih3..
tahniah bos!!! ramainye yang dh n nak  bersalin...alhamdulillah...

masuk2 bilik terus bg tau aku, sya nk cuti,,mybe 2 hari..wahhhh
ada seri diwajah bos..yek la nk dpat cucu sulung ktakan....

so aku heaven la tuk 2 hari nie..ri khamis n jumaat is my turn lak nk cuti..yeeeehuuuuu

selamat hari isnin kawan2...

hadapi dgn senyuman ok!

tak penah2 dapt hari isnin yang seceria hari ini..

last but no list, ri rabu kami2 dpt makan nasi beriani..meletup..
sponsor by my boss....


Tahniah Norhazmirawaty~

salam readers...

post nie khas untuk sahabat satu pejabat aku..dah selamat pn melahirkan seorang bby girl, seberat 2.40 kg, time waktu magrib, di hospital putrajaya pada 19/4/2012, secara c-zer...ank dia sgt3 comel..ha kauuuu sgat  kali 3 tuuu..kih3..

nama bby girl tu, Nurul Husna Dalila..haaaa sedap nye..pndai ibu dia cari nama iek..

Tahniah kak mira..selamat berpantang..




huhu dap nye bau bby...

Festival Kasut di PWTC

hai Readers..

nk update cite dah basi la..heee tp still nk update gak..
emm mlas nk celoteh panjg2...biarla semua pix2 nie yg menceritakan semuanye k!








































2 minggu yang Sungguh Memenatkan...

Hai Readers semua...

Sory la tak sempat2 nk update status terkini i..huhu....
schedule penuh dengan program2 5S di pejabat..
dari ruang kerja sampai la ke tanda..kami semua bzzzzzzzzz jer....
sampai kan ada antara kami yang terpksa korban kan cuti hujung minggu bersama keluarga semata-mata untuk jayakan program KSU kami nie..
emm tak kesahlah..janji ikhlas kan?

ok..isnin, 19/4 nie baru je selesai pejabat kami diaudit..hasilnye?!!! heee alhamdulillah..agak membanggakan...tp kene ada penambahbaikan la..dari segi tagging menangging nie..bkn tak mau buat, tp kami sempat menyusun je...tagging menangging nie memg tak sempat....yek la korang bykkan, KPT sendiri pn amik mase 6 bulan tuk 5S nie pn tak dapt sijil 5S dari MAMPU lagi tau! emm ape sangat la yang buat 5S nie tuk 2 minggu...hahaha....

next audit lak bln 5 nanti..so ade la sikit mase tuk kami baiki ape2 yg patut...
tmpt aku? hahaha dah dpt bintang hijau beb! ( ciri2 5S ada dah tu...)

so memandgkan audit kali ke 2 bln 5  nie, so minggu nie aku nk rehat bersama keluarga tercinta..ahhhh heaven..baru la terasa nikmatnye ada keluarga, suami dan anak2...

k la nk buat entry lain nie..haha da~


bLe la DapT Shoping sakan nie.... =(

Salam readers..selamat hari minggu..huh! sok dah mula keje blik..ahhhh tak puas rehat la wei...

sejak dah beranak pinak nie, ketagihan nak bershoping dah tak ade..emm kalo nk bershoping pn just bli barg anak2 n keperluan rumah je..ahhh sushnye kalo bergaji ciput nie kan..kalo la aku nie, byk duit..ahhh alangkah bestnye dapt shoping tiap2 hari..heee heaven~
tp nk wat cnner..kalo bulan jatuh kt riba sekalipn, hidup mu tetap begitu pn  zura wei..tak pe la janji ktorg sekeluarga cukup makan n cukup pakai sudehhh...
ok stop..

rinie asyik terbayang2 bile la aku akn bershoping sakan + cuci mata kt kedai DAISO Japan tu..huhu~ tgk la nanti, ble gaji hujg bln dah masuk n ada duit lebih, leh la jalan2 cuci mata kt kedai tuu....
mesti rambang mata nnti..sbb rata2 manusia yang kesana, semua kta; korang akan jd rambang mata, sbbnye barang2 kat sana memg cute miut..

skrg dah bukak cawangan nye kt The Mines..kalo tak jenuh gak nk ke KL nun!

heee Daiso, tunggu aku iek! +_+

Ehsan dari en google~


Da~

Mane lak kabel camera nie?!!!

Salam Readers...lame nye tak berbelog nie..tu la bile kebz an melanda, nk update belog pn dah tak nyempat2..
byk benda nak kongsi kt belog nie..tp disebbkan kabel camera i dah hilang, so nk update entry2 tu terpaksa aku semat kemas dlm camera tu dlu iek..huhu..ble dah rajin n ada mase nk update blog, kabel lak hilang...huhu tp takpe la..just update kisah2 sekrg  nie je dlu ok! alhamdulillah..rinie dpt la buat ot 4 jam kt opis..semuanye gara2 amalan 5S nie..aduiyai....bz bz bz.....

nk upload gambar pn, kabel tak dok..cm tak best je kalo entry tak tepek gambo k..tk pe takpe..t kalo dah jumpa aku tepek gambo bebnyk, biar u ols smua muntah k! heeee dok le...

 k la tak de idea nk mencarut kt sni..so DA~



Rahsia 5 Solat Yang Banyak orang Tak Tau....







5 PERKARA TERPENTING


Solat Subuh ~► Wajah yang cantik
Solat Zohor ~► Rezeki yang banyak
Solat Asar ~► Kesihatan yang baik
Solat Maghrib ~► Anak2 yg cerdik dan berjaya
Solat Isyak ~► Tidur yang nyenyak tanpa gangguan.........


Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezeki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak .