Cara tradisional nk gantikan scrub wajah n toner muka~

Salam readers..tak sia2 aku tgk cite saffiya td..heee dapt la sikit info tentang wanita...
aku nk share kt kengkawan semua la...

Biasanye kte guna scrub yg dah siap di pasaran kan...tk kire la brand pape pn..tp tu semua dah ada bahan kimia..nie aku bg tips cara tradisional untuk scrub wjah korang tanpa bhan kimia 100%...

1- ambik tomato, belah 2..sebelah untuk pagi n sebelah lgi untuk mlm..hee nk makan yang sebelah lgi pn tak pe..
2- ambik gula.
3. ambik tomato yang sebelah tu, letak gula atas dia..
4- pastu sapu pada wajah korang...sapuan dlm bentuk bulat keseluruh wajah iek..

5- biarkan kering, pastu bilas dengan air...lap dgn tisu atau tuala bersih.

p/s : menghilangkan parut (dlm tempoh yang agak singkat), mengecutkan pori2 yang besar..lakukan scrub tersebut 2 kali seminggu..

okeh,  ble wajah dah kering, untuk menggantikan toner plak, korang amik ketul ais batu, n sapu kt wajah...huuu mesti sejuk kan...emm dah sapu seluruh wajah, korang lap la..bagi kering...

dah settle semua, kalo korang nk keluar berjalan2  apply la terus korang pnye pelembab seterusnya make up lah cam biasa..mesti makin cantik..insyaAllah...

cube la iek...aku pn nk try la nanti...da~



sumber dari google..

Tiada ulasan: