Istanbul aku Datang~

As Salam...

emmm mesti dah ramai yg dah tgk cite Istanbul Aku Datang kan? lakonan Lisa Surihani dan Tomok...heee aku dah tgk dah...lambat nye ko nie zura..kih3..tp aku upload kt fon je...hahaha tgk time anak2 dah buat "keje" masing2 n en suami keluar main badminton...

The conclusion is mmg jalan cite yang simple but nice...latar belakang tempat yang sgt2 cantik hokeh!!!! n tak lupe gak cite yang sgt2 sweet.....tak rugi tgk la~hee yang sebenarnya suka tgk muka lisa surihani n sebutan rrrr dia tu..heeee

k la tak tau pe nk cite lagi..da~

Entry Tak Bertajuk...

As salam~

heee sepatutnya tajuk entry semlm aku letak " Tak Dapat Nak Masuk Gambor Lagi" bkn "Tak Dapat Update Blog Lagi" kih3 sowie eik...leh update blog tp tak leh nk masukkan gambo je..kuang kuang kuang...

Alhamdulillah perkara yang aku risaukan dah pn selesai...something worst didnt happen..alhamdulillah syukur sgt2...Now, aku tengah blaja2 nk mendalami english...masuk nie dah 2 buah novel aku rembat kt library KPT..kih3..so far jalan ceritanya aku faham n biasa2 je..aku bce novel nie pn salah satu cara nk tambah vocab n increase english language..nie salah satu saranan dari seorg teman rapat aku sejak dari sekolah rendah lagi...Now dia dlm proses buat Master...wow!!! hebaq sungguh dia...

Aku bukan saje2 nk mendalami english nie...ade benda sebenarnya..insyaAllah tahun depan kalo tak de ape2 aral melintang n PTPTPu aku dah settle, aku nk smbung blaja..nk amik Ijazah..emmm dari dulu lagi aku nk smbung blaja..tak mau la disebbkn dah berkeluarga, cite2 nk smbung blaja pn terbantut..tp bkn senang nk galas tugas sebagai seorg anak, isteri, ibu dan student to be...kene pk byk kali takut2 terkandas ditengah jalan plak nanti..sia2 je kan....niat tu mmg ada..cume kene take time sikit...hope cita2 nk dpt Ijazah tercapai satu hari nnti..insyaAllah..amennn~

Sepanjang hidup sebagai seorg ank, isteri dan ibu kepada 2 org cahaya mata yang semakin membesar byk menguji kesabaran aku...setakat jerit satu flat boleh dengar itu dah biasa la bagi aku..hahahaaa....bleh jadik tarzan la kan? tahun ke tahun semakin byk perubahan yang aku dah capai...terutama dalam menjadi kebajikan suami dan anak2...dlu mmg payah sgt nk jadik seorg isteri yang memahami dan dpt terima seadanya keadaan suami..tp alhamdulillah dengan pertambahan umur, dan usia perkahwinan perkara2 itu semua dpt aku atasi...kalo tnye suami,mybe dh bleh dpt A kot..hahaaa yek tak? kalo nk dpt kan A+ tu insyaAllah kene tunggu lagi 5 Tahun..hahaaa..dari susah, sampai lah ke saat ini, Allah dah makin mudahkan perjalanan aku dan suami dlm mmbesarkan anak2...bkn senang dlm usia muda kami nk menghadapi kerenah duniawi, disamping membesarkan 2 orang cahayamata kami tu..hanya Allah je yang tahu betapa payah nye kami, tp aku sikit pn tak penah berputus asa malah kami berdua makin matang dlm setiap cubaan dan halangan yang Allah bagi tu...alhamdulillah perkahwinan kami bahagia sampai ke saat ini...gaduh2 cikit tu biasa la, adat berumah dan bertangga kan...

ok lah panjangnye aku berceloteh kan? tp tu la sedikit sebyk kehidupn aku dulu dan sekarang...haaa nk tambah sikit, dlu aku tak  pandai masak..skrg alhamdulillah, kalo peti sejuk tu penuh dengan barang2 dapur, aku tak penah miss masak untuk suami dan anak2...walaupun penat blik dari keje, aku tak kira tetap gak nk masak...walaupn tak sesedap mak mak kami berdua yang masak..kih3..

ok la salam jumpa lagi...da~




Tk dpt nk update blog lagi~

As salam and hai blogger2 semua..

Em tgh kusut skrg nie..wawawaaa...semoga Allah permudahkan hari ini..amennn....

Dah lame tk update blog...kurang nk tau sbb aku terencat nk update blog? huhu..ritu ada cadangan nk update blog nie dengan majlis dinner JPT..but time nk masukkan gambo je faillllll~ mencikkk sgt!!!! dia tulis, lebih kurang cam memory gambar dah tak ade..kalo nk store gambo kene bila Megabait plak..aduiiii~ ingatkan leh je nk masuk beribu2 gambo sekali pn rupenya ade limit gak? haduiii....nmpk gayenye lepas nie aku update entry semata-mata la..no gambo2 lagi iek? laaa tak best la kan? org kata dengan gambo, leh menceritakan segala-galanye tak perlu nk berkata-kata pn..

keputusan yang paling sedih aku buat for sake nk wujudkan blog nie, aku terpaksa delete entry2 lame...sedih tau! tp nk buat cmne...dlu adelah kenangan,skrg adalah kenyataan..kih3

k la da~

Rindu~

Rindu kembali singgah di penjuru hati... love them so much....

Yay!!!!! I dah Kurus~

Assalamualaikum u ollss.....

Ehem ehem sunyi sepi je blog aku lately nie kan? heeee nk wt cmne..tk de peristiwa menarik pn kan..so mmg dianaktirikan la blog aku nie...but rinie, ade kerajinan n semangt nk update blog..sbb ape? haaa of course la ade benda menarik nk kongsi dengan u olls semua...*sink*

nk cite cikit, sblm kawin berat aku maintain dlm 48 ke 50 kg je...ok la tu..still dlm lingkungan tak gemoks n tak kuruss sgt...ditambahkan tinggi yg tak berapa nk tinggi ok dlm 159 cm..lepas beranak satu, berat aku dah naik sikit..dlm 53 kot...tak bape nk ingat...dah beranak dua plak, last berat aku 56 kg..mak ai!!! gemoks kan? heeeee time nie dah nampak yang muka mkin bulat, pastu dah nampak byk tompok2 lemak situ dan sinun~ wawawa sgt sedih tau!!! seluar jeans bagaii semua tak leh nk masuk pn..sekat tang peha!!!! kahkahkah...teruk sgt!!!!

nk mkan ubat diet aku tak berani lagi...cuma berani tahan makan je la~ try n try...smpai la rinie, aku dah 51 kg..tinggal 1 kg je lagi nk dpt berat sblm kawin...sonok nye bukan main lagi lepas je pegii menimbang berat badan...hehehe....

tp bukan senang nk tahan makan tau!!! memula jenuh jugak...tp aku tahan gak...tiap malam tak makan nasik dah...cuma makan nasik tghari je...tp ade gak curi2 makan nasik malam2..tp jarang la~ alhamdulillah sy dah kurus!!!!

YAYYYY~


p/s: sory la gambo kurus tak leh nk tempek kt entry nie, lain kali iek?



Bila Sarang Tebuan Kena Jolok!

Assalamualaikum dan hai blogger~

emmm dah lame aku tak update blog kan? hahaha bkn malas iek..kerajinan sebenar nye..cume..emmm tak tau ape aku nk merapu kt blog nie..kih3...tambahan lagi sabtu n ahad baru2 nie aku asyik melepak kat rumah je..layan korean drama..tu la koje aku!

dlm entry kali nie aku nk luahkan sedikit rase kurang puas hati aku kat salah satu peniaga secara online...bkn nk condem kerjaya murni diorang nie..cume ade sesetgh la kot peniaga online nie kurang adenye perasaan sensitiviti terhadap pelanggan diorang...aku tak penah kene cmnie la yg aku berani ckp..kalo dah selalu kene  tipu tu, no wonder la kan...tu rasenye aku yg menipu kot! kih3...

kisah nie bermula gara-gara nk bli baju tuk dinner...ingat tak entry nie..semua baju2 dia buat org terliur la kan termasuk la haku! so ble gaji dah masuk, aku terus la bank in..tp seblm tu aku mintak la pendapat en suami..ble dpt green light je, terus aku booking baju tu..tp bkn booking gune air liur je eik..i gune duit! harga nye RM 130.00 free postage..harapan menggunung, melangit, dah semua me me lagi....terbyg2 cmne la rupe aku ble pakai baju tu kan..wah gitu!

aku bank in duit 8/11...tup2 minggu lepas tu dia bgtau, inbox kt fb kene spam..terus dia padam akaun fb dia tu..tinggal la satu akaun fb je..memula dulu aku ingt owner nye berbeza, rupanye sama lepas dia kata, semua pelanggan dari Maxi Stalista II sila msj di fb Maxi Stalista nie..ok fine! aku tk msj kt Maxi Stalista bagi tau baju aku dah pos ke blm...aku tunggu la cm org bodoh..ble la nk smpai baju aku tu dengan sabarnye..ble dah masuk minggu ke 2 lepas dia tutup akaun fb Maxi Stalista II tu, aku naik benggang..mane la baju aku nie kan...so aku nk msj kt inbox Maxi Stalista pnye akaun, tp aku pn tak tau, npe tak leh bukak gak inbox dia..so aku terus la komen kt wall dia..baju sye bila nk sampai iek..dengan gaya sopan la..tak kurang ajar lagi tu...terus dia msj kt inbox aku..aittt bleh plak..pelik2..siap tnye aku lgi, npe nk post kt wall...mcm nk menjatuhkan perniagaan dia la konon..hei aku ckp bebaik..bkn aku main sembur je...ok sbar lgi..siap aku mintak maaf lagi n aku dah padam pn komen kt wall tu..bkn susah sgt pn..tekan delete je..cittt!!!

ok pastu aku tunggu lagi...mybe semlm aku dpt baju tu ke kan..sbb dia dah mintak alamat aku kali ke 2 minggu lepas...ok fine..tp tak de bayang pn..aku pn msj la kt inbox dia...



secara jujurnya aku mmg marah la kan..aku nie bkn senang2 nk marah orang..kalo org tak cari pasal dengan aku..kalo korang tk cye tnye la officemate aku..aku nie dah la jenis pendiam je..org usik aku buat tak tau je..tp kalo dah tahap tak dpt sabar lagi, aku mmg menyirap la...mmg aku sembur je la~ sblm nie aku de gak terbace kt wall lame dia...ade gak customer merungut kt dia...ade gak dia komen kt wall dia, mcm2 tentang perangai customer...aku ingat mybe customer la buat perangai..tp lepas aku terkene, mmg aku dah tau..nie semua berpunca dari dia sendiri..customer tak kan cari pasal kalo awk pnye service mantopp...ktorg bkn kenal awak pn..berhubung sbb nye nk bli barang..kalo dah dpt barang, tka de nye nk say hai lagi...sorry la kalo dah mcm nie gayenye..cukup la sekali aku terkene..pasni kalo aku nk bli brg, aku nk terjah page dia dlu..tgk komen pelanggan dia..kalo ok, baru aku bli produk dia...

hai mcm2 perangai manusia nie....sabar je la..lumrah dunia~

Sekian~



Bila Mek Zura Teringin Nak Cantik~

As salam dan hye blogger semua..

Aku nie sebenarnya minat mekap mekap nie..tp setakat nie aku tak penah lagi la nk menconteng muka orang..kih3 biar la muka sendirik je jadi bahan uji kaji...kalo cantik, cantik lah jadiknye, kalo buruk, emmm maka buruk la jadiknye muka aku nanti..sonok gak ble tgk youtube cara-cara nk apply makeup cara yang betul..aku suka gak terjah2 blog yang lebih kepada bermekap...wanita mane yang tak suka benda cantik kan?

petang td, memandangkan aku tak de koje..en suami pn dah pegi keje...aku saje2 la try nk pakai eyelasher baru yang aku bli baru2 nie..heee secara jujurnye aku mmg tak reti nk pakai benda alah tu...first n kali terakhir pn ble aku nikah n sanding dlu..heee dah lame sgt rasenye....naaa skrg nie aku nk try la pakai benda alah tu sendirik...nk tgk hasilnye? jom tgk pic kat bawah nie...any comment, sila la anta kt comment entry tu nnti eik? heeeee







taraaaa...ok tak ok tak ok tak? heee aku nie tak pandai mekap sgt...blaja sendirik je..ok la kan...

da~



Jelajah kat Pahang Plak~

Assalamualaikum dan Hye hye blogger semua~

Asyik asyik PD, asyik asyik Pantai Morib, Asyik asyik Melaka..dah tak de tempat lain ke korang nk berjalan ha! heeeee ble dah bosan asyik pergi ke tempat yang sama je..kali nie kami berjalan2 cuci mata plak kt negeri pahang...keh3...memandangkan en suami dah dpt cuti sehari, iaitu hari sabtu, kami bercadang nk berjalan2 jauh cikit..memula nk bawak anak ke Zoo Melaka..hahaha Melaka lagi kan?...tp mcm tak best je...memandangkan kami sekeluarga nie gila bergambar, last2 kami pegi gak  ke ColmareTropicale, di Bukit Tinggi...emm tak dpt gi Perancis pn tak pela...dpt gi tempat ala ala di Perancis pn jadikkk!!!!!

JOm layan pic plak~

























 mesti ade yang teruja nk dtg sini kan? haaa bayaran masuk RM 12 je untuk dewasa..kanak2 aku lupe la plak bape..tp free untuk 3 tahun ke bawah...alhamdulillah time kami sampai kt sini cuaca panas..tp tak terik sgt la..angin dia sepoi2 bahasa n terasa sejup sikit....kira nyaman lah~

lepas penat kami berjalan2 kt bukit tinggi, kami ingat nk blik ke putrajaya blik..tp en suami kata..dah alang2 kite smpai pahang nie, ape kata kte gi kuantan..ingtkan kuantan dekat la..rupe2 lagi 2++ km baru sampai kuanta..emmm rase cm nk blik ipoh plak..so kami terus ke Bentong...last-last ternampak signboard bukit Fraser....so singgah petronas nk tnye jalan..heeee

ingatkan dekat la nak naik bukit fraser tu..tp mak aiiiii...jauhnye...jalan dia plak, mcm jalan nk ke Cameron Highlands...tp aku rase lagi ok la kot kalo g Cameron Highlands dari gi Bukit Fraser ni...bkn pe...kalo gi Cameron ade jalan baru, tk yah gune jalan lama...tp kalo nk gi Bukit Fraser..tk de jalan lain dah...satu jalan je aku rase..jalan lame...fuhhh jalan dia mmg menguji kesabaran la~ dah sampai puncak...hujan plak turun..emmm nasib tak baik kami kali nie....memandgkan pewutt dah buat konsert rock..kami singgah makan jap..emmm nasib harganye berpatutan....k la layan pic jap~












pas makan2 kami pn turun blik dari bukit Fraser tu...nk menginap kat bukit tu, baju kami tak bawak...huhu lagi pn aku rase mesti mahal kan kalo menginap kat sana...emmmm tp rumah tumpang kerajaan ade..tp tobat la nk naik bukit fraser tu lagikk....baik aku pegi Cameron je..kih3...k la da~

Nak Tahu Rahsia Rambut Anda?

‎Hai blogger...

Kat bawah nie aku ade cikit rahsia nk kongsi bersama kawan2 semua tau! Jom tgk siapa yang kena~


1) RAMBUT LURUS
bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

2) RAMBUT KERINTING TEBAL
kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO
bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG
bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT
bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT
bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG
kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL
bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT
sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.
p/s: malas sikat rambut

10) RAMBUT BERUBAN
kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri

11)TIADA RAMBUT
macam mana nak kate ye....kesian

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEKUNING-KUNINGAN
itulah rambutann... Huahuahuahua...jangan marah...

ehsan mr google~

ehem ehem...type rambut aku yang no4 tu~ heee ble tgk rahsianye...emmmm mmg betui kot! hahaha....korang plak yang nombor berapa? =p

Pemandu Bas Wanita : NadiPutra

Hai Blogger...

Dah menjadi rutin dan kebiasaan aku, tiap2 pagi ble sampai ke opis, first thing aku buat, bukak pc, bukak laman web mohe.gov.my, bukak laman web facebook n tak lupa jugak my blog..kih3...

pertama tama aku kene tgk dlu email2 penting dari inbox aku n en bos..tkut2 ade benda urgent ke kan?...secondly, usha2 facebook..tgk update terkini rakan2 fb..heee n last but not least, godek2 blog aku....kot kot la ade org tinggal link tuk aku terjah kejap ke sblm mula bekerja kan kan kan....tp yg pastinye, aku akn tgk entry2 terbaru rakan-rakan blog yg aku dah follow....emmm kalo ada yang menarik, compom aku baca entry diorg..tp yang beratnye, aku nie malas sgt nk tinggal komen or jejak kat blog diorg..tak tau la kenape..mybe suka kot jdik stalker..but stalker yang baik tau! tak suka la nk tiru entry2 friends or buat dajal kt diorg...nope!!

ok back to the normal, pagi tdi aku terpaksa naik bas lagi untuk pergi ke tempat kerja...yg lebih kurang dlm 600 meter je dari rumah aku...heeee dlm 5 minit dah sampai opis dah pn! menjadi kebiasaan kalo naik bas tu, aku dah tk tgk pemandu dah..asal nombor bas betul, aku bedal je...ble dah masuk duit dlm tabung duit, amik tiket aku pn dengan sucinye dok la kt tempat yang biasa aku duduk ( belakang pemandu / belakang sebelah pemandu,....paham ke? buat2 paham la....) tp yang senang kata, sit barisan paling hadapan la...so dari situ, aku mmg nmpk beno la sape pemandu tu an an an...kali nie aku terkezut la...nasib tak lemah jantung, perempuan yang bwk bas..emmm korang mesti tak terkejut kan? kih3 dah agk dah...

nowadays, ramai perempuan dah take over kerja lelaki..hebaq kan perempuan nie? kali nie dah masuk 2 kali aku naik bas yang pemandunye adalah perempuan..aku agak usia nye dlam 40an la....sbb aku tgk wajah dia dah ber kedut..(heee cm muka cc aku!)kih3....

k la..awal2 pagi aku dah berceloteh panjg...hope u olls tak boring iek..


kredit Mr google~


Da~


Ape Kes Kalo dah makan vit C tp still selsema tak habis2 nie!!!!

Hai bloggers....

tgk tajuk entry pn dah menerangkan ape yg aku nk update kan kan kan? hahaaaa nk wt cmne....

dlu time jadik PA kepada Bos lame, selalu selsema...dan puan bos selalu tego...

Beliau : Zue sakit ke? muka nampak tak sehat je...

Aku : emm selsema cikit Dr. (gelaran bos)...

Beliau : try makan vitamin C...insyaAllah sesema takut nk hinggap...

Haaaa...now!!! dah masuk 2 bulan aku consume vit c, but still not changed..how could!!!! huhuhu sampaikan ade kengkawan satu opis dok perli aku...ehhh kan dah makn vit C, nape still selsema lagikkkk....emm tah la...mybe virus nie tak leh hilang dah kot..dah sebati dlm diri aku..ceyyyy......

Time nk update blog penuh kecintaan ini pn, still lagi dok sok sek sok sek...huh! sedih!!! dah la econ maha sejuppp aduiii...sabo je la~

pegi lah jejauh wahai sesema oiiii...aku dah penat dok sok sek sok sek....tambah sakit pale~



kredit Mr Google.... =p

Ble Jauh Baru La Terasa Rindu~

Hai Blogger semua...

bosan la malam nie...aku pandang anak, anak pandang aku! haittt tak tau nk buat pe dah...nk tgk siaran televisyen, perhhhh tak menarik hati langsung! nk layan cite..emmm ok gak...jap lagi la nk layan cite korean...You're beautiful...best kot!

Ble en suami berada jauh di mata...mula la rase rindu mengila tu dtg...aduiii dah lame tak berjauhan, nie la masalahnye..terasa "angau" time blm kwin dulu, menjengah aku blik...alamak!!! ayat kau~ tp masih dalam keadaan terkawal lagi...=p peace~

eh dlm 2 minggu lagi, ade dinner tau! heee tak sabo la nk gi dinner tu bersama en suami...emmm dah macam2 dress aku servey dah! semua nye terbayang2 kat ruang mata nie..kih3..ok ke aku pakai? kalo tgk gambo je, mmg la cantik...pe lagi kalo model yang gayakan dress tu mmg superbbb kan...emm pape pn nk cube tnye en suami dlu la...yg pastinye, dress2 tu mmg cantik sgt, tak nmpak seksi pong! n yang pasti labuh~ jap aku try upload, mybe korang leh bagi pendapat ke? heeee tema dinner tu, glamorous / glam...








mane yang korang rase sgt2 superbb iek? aku dah rambang mata dah nie...harga semuanye dlm 150 ke bawah je...kalo time aku nk bli nanti, stok dah abih, aku try gak cari dress2 pattern cm nie..kih3 suka sgt!!!!